Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Lost Format, Barcelona
Foto: Time Out Barcelona Lost Format, Barcelona

Així és Lost Format BCN, el quiosc de Sant Antoni que s'ha convertit en una botiga de discos

Florencia Cagna i Ossie Mustafa van obrir al setembre la primera botiga de vinils instal·lada en un quiosc de Barcelona

Borja Duñó
Escrit per
Borja Duñó
Publicitat

Una dona jove compra un diari, un home amb la seva filla la felicita per la iniciativa ("però m'hauré de comprar un tocadiscos", riu) i una senyora es queda meravellada ("que bonic", fa). I sí, jo també em quedo palplantat davant d'aquest quiosc: mai n'havia vist cap que s'hagués convertit en una botiga de discos de vinil. "Vam veure que els quioscos s'estaven reinventant, que alguns venen cafès i revistes de disseny, i vam pensar què podríem fer de diferent", m'explica la Florencia Cagna, que s'autodefineix com a melòmana. Amb l'Ossie Mustafa, DJ de Londres i col·leccionista de vinils, han muntat la primera botiga de discos de Barcelona instal·lada en un quiosc, oberta des del mes de setembre de 2023.

Un rètol lluminós amb el nom de l'establiment, Lost Format BCN, corona el petit espai de Marquès de Campo Sagrado, 13-15 (al xamfrà amb Borrell), que ja es veu de seguida que és tota una altra cosa. Hi venen premsa diària, sí, però també premsa musical d'aquí i de fora (la Rolling Stone americana, Uncut, Record Collector). Hi ha un tocadiscos funcionant amb un suport de 'Now playing' per a la portada del disc que està sonant: 'Ready to die', de The Notorious B.I.G. També tenen llibres, però sobretot vinils. N'hi ha de nous i de segona mà. Reedicions de discos mítics i també novetats.

Una bona zona per als amants dels discos

Del 'Nevermind' de Nirvana a la banda sonora de 'Barbie', passant per C. Tangana, Nathy Peluso, Serrat i Toti Soler. Sorprenen exemplars del 'Tunnel of love' del Bruce Springsteen, de l''Unplugged' d'Eric Clapton, i del 'Parachutes' de Coldplay. I al costat del 'Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band' dels Beatles, trobem un àlbum de Violadores del Verso. Una edició original de l''Automatic for the people' de R.E.M. es ven per 65 euros (és original, no una reedició!).  

"Fa uns dies teníem el de la Rosalía, però cada setmana hi ha rotació", explica la Florencia. És a dir, que sempre hi trobareu discos diferents. "Estem en una bona zona –afegeix– prop de les Galeries Olimpia i del Mercat de Sant Antoni", i els veïns del barri estan contents amb el nou establiment. "És una botiga-expositor –diu la Florencia– la gent sempre hi entra". Esclar, t'hi plantes al davant i ja ets dins. A més, no cal que serveixin cafè perquè just al davant ja ho fan: Erizo és una botiga de tès i cafès d'especialitat on també te'ls fan per emportar. Un win-win. 

NO T'HO PERDIS: Els millors concerts de 2024 a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat