Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Així és Shoga, el nou festival de cinema de Barcelona

Shoga se celebrarà de manera telemàtica entre el 28 de juny i el 14 de juliol

Escrit per
Aitana Palomar
Publicitat

Hem celebrat el Dia Internacional de l'Orgull i Alliberament LGTBI (28 de juny) més atípic que recordem. Ni rastre de festa, ni de desfilades ni de manifestacions. El món s'ha organitzat amb alternatives en 'streaming' i reivindicacions a les xarxes. A Barcelona es va avançar la. notícia d'una possible celebració de l'Orgull a l'hivern, a l'espera de la confirmació, el centre LGTBI de Barcelona ha organitzat Shoga, un cicle de cinema LGTBI africà compost per set pel·lícules que aporten noves mirades sobre com es viu la diversitat sexual i de gènere a l'Àfrica. El cicle presenta històries reals sobre persones del col·lectiu LGBTI en països com Kenya, Lesotho i Tunísia. Shoga, que vol dir 'gai' en swahili, també recull les veus de persones africanes i afro descendents que viuen a Barcelona, per a reconstruir, a partir dels seus testimonis, les dificultats a les quals s'enfronten tant dins com fora del gran continent.

El cicle, que està comissariat per Africadoolu i compta amb el suport de Betevé i Cinenómada, se celebrarà de manera telemàtica del 28 de juny al 14 de juliol. Les pel·lícules 'Stories of our lives', 'Icyasha', 'Au-delà', 'I am Sheriff' i 'L’Armée du salut' es podran veure a través de la web del Centre LGTBI, 'Rafiki' s'estrenarà a Betevé, igual que 'La diàspora africana LGTBI a Barcelona', que en aquest cas ho farà a través de la plataforma Zoom.

Així, Shoga ens aproparà a històries com la de la  Kena i en Ziki, dues noies kenyanes que han de decidir entre la felicitat de viure el seu amor o la seva pròpia seguretat, l'experiència d'un nen de 12 anys de Ruanda que d'enfrontar als insults que li fan pel seu comportament ‘efeminat’ o la cara oculta d' Amina Sboui, exmilitant de Femen que viu amb amics de la comunitat LGTBI que han estat rebutjats per la seva família i la societat.

NO T'HO PERDIS: Pride 2020: vuit peces per anar a la moda amb Orgull LGBTI+

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa a la nova Time In Pocket interactiva


Time Out Love Local campaign logo

La campanya Love Local de Time Out dona suport als negocis d'oci i cultura de Barcelona. Descobreix com pots ajudar a salvar els llocs que fan de Barcelona una ciutat genial

Últimes notícies

    Publicitat