Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Així lluirà el nou MACBA, amb una gran porxada de vidre i 3.000 m2 més

El museu ha fet públic el projecte guanyador que permetrà apliar les instal·lacions a la plaça dels Àngels

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Una gran porxada, una plaça a tres nivells, una galeria urbana transitable i un passadís subterrani que unirà el gran edifici blanc de Meier amb el convent dels Àngels conformen les línies bàsiques de 'Galeria', la proposta guanyadora del concurs públic d'ampliació del MACBA. Un jurat de 21 experts independents han escollit el projecte firmat pel despatx de Sabadell UTE HArquitectes i els suïssos Christ and Gantenbein. Un repte ambiciós amb més de 3.000 m2 en joc i l'objectiu de redefinir la relació del museu amb la plaça i el convent dels Àngels.

Així serà l'ampliació del MACBA
FOTO: MACBAAixí serà l'ampliació del MACBA

Un aparador d'art obert a la ciutat

El MACBA del futur permetrà un increment important de l'espai expositiu, una de les mancances de l'edifici Meier, i, a més, presentarà un diàleg amb l'entorn, marcat per una gran porxada amb parets de vidre on la gent hi podrà transitar. Aquest espai de pas també deixarà al descobert l'absis del convent dels Àngels, que es podrà veure des de la plaça que li dona nom.

Galeria de vidre de l'ampliació del MACBA
FOTO: MACBAGaleria de vidre de l'ampliació del MACBA

'Galeria' també ofereix diversos recorreguts circulars, un pas subterrani que unirà l'edifici blanc amb el conjunt de maó i vidre, tres sales expositives noves de 370 m2 i una gran terrassa, a la coberta de la galeria. Serà, així, un gran aparador que dissol els límits del museu i estableix una relació constant entre els dins i el fora. Una altra de les novetats és el trasllat de l'entrada principal a la porta de la capella (al carrer d'Elisabets), per donar més protagonisme a aquest conjunt construït als anys 80. 

Sala d'exposició de l'ampliació del MACBA
FOTO: MACBASala d'exposició de l'ampliació del MACBA

El calendari d'obres preveu que l'ampliació estarà llesta a finals del 2023, amb un cost aproximat de 5,5 milions d'euros. Aquest anunci arriba pocs mesos després de  la polèmica per qui es quedava amb l'edifici de la Capella de la Misericòrdia, si el MACBA o el CAP Raval Nord. Finalment l'Ajuntament va apostar per instal·lar-hi el centre de salut a canvi d'aquesta ambiciosa ampliació de l'espai museístic a la plaça dels Àngels.

NO T'HO PERDIS: Les millors exposicions que pots veure ara mateix a Barcelona

Llegeix el número d'abril de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat. 

Últimes notícies

    Publicitat