Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Eclipsi de lluna
Foto: Shutterstock

Així serà l'eclipsi parcial de lluna a Barcelona aquest cap de setmana (i els millors llocs per veure'l)

Arriba l'oportunitat d'observar com la lluna s'enfosqueix, una experiència astronòmica única

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

Hem viscut un any astronòmic especial, amb diverses superllunes, una d'elles blava. I mentre esperem els grans eclipsis de sol que arribaran en els pròxims anys, aquest cap de setmana, si aixequeu el cap, podreu veure un esdeveniment celestial fascinant que captivarà els amants de l'astronomia i també a tots aquells que vulgueu admirar una lluna diferent.

Aquest esdeveniment astronòmic curiós es produirà quan la lluna passi a través de l'ombra de la Terra, creant un espectacle celestial d'efectes curiosos, amb una ombra que cobrirà part del satèl·lit. Observatoris i clubs d'astronomia preparen sessions d'observació per a un fenomen que serà visible des de qualsevol punt de Barcelona.

Quan serà l'eclipsi parcial de lluna?

L'eclipsi parcial de lluna previst per a la nit d'aquest 28 d'octubre, que promet oferir una vista espectacular de la nostra lluna. L'eclipsi està previst que comenci a les 21.35 h hora local i arribar al seu punt àlgid a les 22.14 h, quan la lluna es mostrarà amb una ombra en la seva part inferior.

Eclipsi de Lluna
Foto: Instituto Geográfico Nacional

On veure l'eclipsi a Barcelona?

Igual que amb la pluja d'estels, els millors llocs per veure l'eclipsi parcial seran indrets amb una bona vista i, si pot ser, lliures de contaminació lumínica. Un bona aliada és l'aplicació Light Pollution Map, que mostra punts foscos ideals per veure fenòmens astronòmics.

A Barcelona, com és habitual, la serra de Collserola serà un marc natural ideal. Altres entorns propers on podem trobar un espai lliure de llums són les serres de la rodalia com Santa Creu d'Olorda, els paratges muntanyosos entre Molins de Rei i Sant Feliu de Llobregat i, si voleu i podeu desplaçar-vos més llunys, el Puig Madrona, al Papiol, o fins i tot Montserrat, centre astronòmic i místic per excel·lència.

NO T'HO PERDIS: Les millors vistes de Barcelona

Llegeix el número d'octubre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions de lleure i cultura de la ciutat   

Més de Tardor

    Últimes notícies

      Publicitat