Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Així seria l'Instagram d'una persona sense sostre de Barcelona

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Any 2019. L'estiu i les vacances: aquell període de temps que a les xarxes socials el vius d'una manera i en la vida real d'una altra. Instagram s'omple d'instants que persegueixen la perfecció en una cala de blaus saturats, cascades a càmera lenta o postes de sol d'infart. Mentrestant, i potser a escassos metres d'on disparem la càmera per enregistrar un 'storie', una persona sense llar passa les hores en un banc. Precisament aquesta és la idea de la campanya #StopThisPhoto que va engegar la Fundació Arrels el passat mes de juliol i que durarà fins a finals d'agost.

Una taula de surf o un cartró?

Roba bruta ben plegada sobre les rajoles del carrer, unes cames estirades dins d'un caixer o carregant un cartó per passar la nit que, a simple vista, pot semblar una taula de surf. Aquests són alguns dels exemples de fotografies que han publicat en el perfil d'Instagram de la Fundació, totes elles protagonitzades per dues persones que viuen al carrer. Una realitat que per molt que les fotografies es facin sota els criteris d'una "típica" imatge d'Instagram, no deixa de ser una veritat dolorosa i complicada per a totes les persones que malviuen al carrer.

"Us cansa veure sempre les mateixes fotos estiuenques? A nosaltres també. #StopThisPhoto" és la frase que acompanya totes les imatges, a més d'un text on s'explica quin és el dret que es vulnera pel sol fet de ser una persona sense llar.

L'estiu suposa una època especialment complicada per aquest col·lectiu, ja que al carrer hi ha més gent i més soroll, a més que les altes temperatures suposen deshidratacions i insolacions. La campanya, que té com a objectiu visibilitzar la problemàtica de qui no fa vacances, ha tingut molt bona acceptació a les xarxes.

Campanya #StopThisPhoto
© Fundació Arrels

NO T'HO PERDIS: La primera app per combatre la islamofòbia

Últimes notícies

    Publicitat