Notícies

Així són les 10 experiències immersives sobre cultura catalana que acull l’antic Bulevard Rosa (amb imatges)

L’espai, que feia sis anys que estava inactiu, s’ha reconvertit en el White Rabbit, un museu que homenatja l’essència de Barcelona i les seves tradicions

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Redactora de notícies
Caganer, Carles Piera
White RabbitCaganer, Carles Piera
Publicitat

Fa prop d’un mes vam saber que les mítiques galeries de luxe de passeig de Gràcia, el Bulevard Rosa, tornarien a obrir les portes com a museu després de sis anys d'inactivitat. Ara, però, sabem que la institució que s’ha establert allà no es tracta d’un museu convencional, sinó d’una instal·lació que ofereix experiències a partir de la interacció constant entre visitants i obres. Es tracta del White Rabbit i els seus propietaris l’han definit com l’únic 'Off-Museum' de Barcelona perquè no es comporta segons les normes establertes i perquè desafia les lògiques dels museus.  

L’experiència participativa és un homenatge a l’essència de Barcelona i les seves tradicions, per això, en els més de 1.200 m² que ocupa l’espai s’hi han instal·lat 10 obres artístiques que donen a conèixer les particularitats culturals dels barcelonins d’una manera immersiva.  Així doncs, a través de l’art digital, l’escultura, la realitat virtual i el 'street art', entre d’altres, deu artistes nacionals i internacionals fortament vinculats a la ciutat -com La Fura dels Baus, Tvboy, Enric Planas o Carles Piera- han representat alguns dels costums i tradicions catalanes més emblemàtiques. Durant el recorregut, els visitants poden conèixer, per exemple, les tradicions de Sant Jordi i els castellers, la història del modernisme i els seus vitralls o l’icònic personatge del caganer de manera divertida i dinàmica. A més, al final del circuit també poden degustar els gelats de Paral·lelo Gelato o els cafès d’especialitat de Hidden Coffee Roasters, que estaran disponibles a la botiga del museu. 

White Rabbit, situat al passeig de Gràcia, 55, obrirà cada dia de 10 a 20 h; podeu adquirir les entrades a través del seu web per un preu a partir de 15 euros, amb descomptes disponibles per a famílies i grups. 

1. 'Petó' de Tvboy

L’artista italià establert a Barcelona, Salvatore Benintende, va començar la seva carrera dins el món del ‘street art’ a la ciutat sota el nom de Tvboy. Des de llavors, ha exposat en nombroses instal·lacions d’arreu del món, consolidant-se com un dels artistes urbans més aclamats. L’obra que exposa al White Rabbit s’inspira en 'El amor es ciego', una peça que va aparèixer al passeig de Gràcia durant el Sant Jordi de 2017, coincidint amb el derbi Barça-Madrid. L’obra va desaparèixer sobtadament, però l’artista ha reprès la seva temàtica: 'Petó' representa a Messi i Ronaldo abraçant-se i fent-se un petó. A més, també simbolitza els elements centrals de Sant Jordi perquè un sosté una rosa i l’altre, un llibre.

Petó, Tvboy
White RabbitPetó, Tvboy

2. 'Xivarri' de Mina Hamada

Mina Hamada és una artista japonesa que es caracteritza per les formes abstractes i orgàniques amb colors suaus, brillants i càlids de les seves obres. L’any 2009 es va traslladar a la ciutat i des de llavors experimenta amb els murals de gran escala i a la 'Sala Xivarri' de l''Off-Museum’ s'hi troba un d’ells. La peça representa una festa inspirada en les celebracions populars de Catalunya, per això està farcida de símbols com els dracs, els castells o els gegants, entre d’altres.

Sala Xivarri
White RabbitSala Xivarri

3. 'Random Tribes' de Carles Piera

Carles Piera és un escultor empordanès, nascut a Barcelona, que explora i experimenta constantment amb el seu llenguatge plàstic. A 'Random tribes' l’artista intenta representar les tribus urbanes més contemporànies i comuns; cada escultura és una vida que reflecteix la diversitat de la ciutat.

Capgrossos, Carles Piera
White RabbitCapgrossos, Carles Piera

4. 'L’ou com balla' d’Enric Planas

Planas ha estat vinculat des de sempre al folklore i a les arts escèniques i al llarg de la seva carrera ha realitzat escenografies per espectacles de teatre, dansa i musicals. Al White Rabbit presenta la tradició catalana de l’ou com balla, però sense connotacions religioses, ja que simbolitza la lluita per sobreviure i la perseverança. 

L'ou com balla
White RabbitL'ou com balla

5.'Caganer' de Carles Piera i Enric Planas

Els dos artistes han concebut una instal·lació artística per homenatjar la icona de la cultura catalana i dignificar-la.

Caganer, Planas i Piera
White RabbitCaganer, Planas i Piera

6. 'VJYourself' de Playmodes

L’estudi d’investigació audiovisual gironí combina creativitat i tecnologia per donar lloc a instal·lacions immersives, projeccions i escenografia digital, entre d’altres, Playmodes, presenta el 'VJYourself', un espai interactiu que fusiona el ball amb l’audiovisual. En aquesta peça, els visitants poden ballar al ritme de la música per veure els seus moviments reinterpretats virtualment.

7. 'Esclat' d’Onionlab

Aquest estudi multidisciplinari amb seu a Barcelona, reconegut mundialment, treballa en la creació d’instal·lacions interactives i audiovisuals. Al museu presenta un projecte en format audiovisual que reinterpreta a través de la intel·ligència artificial tres elements propis de l’art i l’arquitectura de Barcelona: els vitralls, el trencadís i les fonts de Montjuïc.  

Esclat
White RabbitEsclat

8. 'Enxaneta' de Seeds Xr

A través de la realitat virtual aquesta empresa crea experiències que fusionen l’art amb la tecnologia. En aquest cas, 'Enxaneta' es tracta d’una instal·lació immersiva que honora la riquesa cultural de Catalunya i les seves tradicions. Així doncs, a través de la tecnologia CGI i equips de gravació 360°, aquesta peça fa experimentar els visitants la llegenda de Sant Jordi, la construcció d’un castell i els balls dels correfocs en realitat augmentada. 

Enxaneta
White RabbitEnxaneta

9. 'Bocabadat' de La Fura dels Baus

Aquesta icònica companyia de teatre que desafia constantment els límits de les arts escèniques aterra al White Rabbit per interactuar en l’espai i explicar la seva llarga trajectòria al públic. 

La Fura dels Baus
White RabbitLa Fura dels Baus

10. 'Foc' de Vitamin Studio

Vitamin Studio s’ha especialitzat amb els anys a transformar idees en experiències. La mostra que presenten és una reinterpretació i escenificació del foc a partir d’una instal·lació lumínica i amb el suport sonor. 

Foc
White RabbitFoc

NO T'HO PERDIS: El millor de la Nit dels Museus a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona



Últimes notícies

    Publicitat