Time Out a la teva bĂşstia d'entrada

Cerca
MNAC
Ajuntament de BarcelonaMNAC

El millor de la Nit dels Museus a Barcelona

Portes obertes, activitats i exposicions gratis per gaudir de la Nit dels Museus a Barcelona

Rita Roig
Escrit per
Rita Roig
Publicitat

La Nit dels Museus és la nit de Reis dels curiosos, els ‘culturetes' i els amants de l’art. Aquest any té lloc el 14 de maig,  de les set de la tarda a la una de la matinada, quan 75 equipaments de la ciutat obriran gratis i perquè gaudeixis de l’art, la ciència, la memòria i el coneixement que s’amaguen al seu interior. A més, els museus han programat visites guiades, tallers, jocs de pistes i altres activitats especials per aquesta nit tan màgica. Aquí te’n recomanem algunes, perquè et planifiquis i gaudeixis al màxim de la Nit els Museus 2022. 

Amb motiu de l'exposició 'La lluna de Lotus' -que es podrà veure gratis per la Nit dels Museus- el Monestir de Pedralbes omplirà el seu claustre amb làmpades fetes pels visitants. Aquestes llums es faran seguint la tècnica mil·lenària Origami, emprada antigament al Japó per fer ofrenes. El taller, també gratuït, serà conduït per Cartoncita, enginyera de paper especialitzada en Origami.

De 21 a 23 h (en torns de 15 minuts). Aforament limitat. Imprescindible reserva prèvia.

 

Aquest espai de la Fundació Vila Casas farà portes obertes per la Nit dels Museus 2022. A la plaça del museu hi haurà activitats gratuïtes durant tot el dissabte, organitzades amb l’espai de creació NauArt. El públic podrà crear la seva pròpia escultura efímera de paper inspirada en l’obra de Seylan Kandak, participar en la pintura de gran format que Hasu Art realitzarà al mig de la plaça i contribuir al bodegó interactiu de Daniel Yacubovich.

 De 19 a 00:30h. Gratis.

Publicitat
La posta de sol des del Palau Nacional
© Marta Merida Rojas

La posta de sol des del Palau Nacional

L’art i la música s’uniran per celebrar la Nit dels Museus al MNAC. A part de fer portes obertes de les 19 h a la una de la matinada, els visitants podran gaudir de l’itinerari ‘El museu, mirall del món’ on els objectes del museu serveixen d’excusa per reflexionar sobre temes com l’ecologia, el gènere o la identitat. A més, R&B i funk de Paula Peso amenitzarà musicalment la nit, juntament amb la Marxing Band del Taller de Músics. La canalla podrà resoldre els ‘Crims artístics’ del museu, uns jocs de pistes ben misteriosos. Una programació diversa i per a tots als públics

Publicitat
Flamenc al MACBA
Miquel Coll

Flamenc al MACBA

La nit més flamenca de l’any: aquesta és la proposta del MACBA per celebrar la Nit dels Museus d’enguany. Per aquest motiu, les sales de l’exposició de l’artista tèxtil Teresa Lanceta, s’ompliran de 'bailaoras' de flamenc en una gran actuació de Pedro G. Romero, titulada ‘Subir y bajar escaleras. Sobre el trabajo de Teresa Lanceta como escritura ‘. A més, el MACBA Bar estarà obert fins a la una de la matinada.

Art i mĂşsica a La Capella
La Capella

Art i mĂşsica a La Capella

La Capella oferirà una vetllada dedicada a la connexió entre les arts visuals i el context musical. A les 19 h, la distribuïdora de video-art Hamaca oferirà una selecció de vídeos d'autoria artística on el paper de la música és rellevant. A les 21 h, una actuació de música experimental amb Balago, un projecte de David Crespo d’electrònica amb forta influència cinematogràfica. 

El Top 10 de les exposicions no et pots perdre per la Nit dels Museus

 • Art
 • Dibuix
 • El Raval

De què va? Sobre nou autores que han trencat els esquemes del còmic, qüestionant aquesta disciplina i experimentant en l’estil i en la narrativa.

Per què hi heu d'anar? Per descobrir els móns gràfics de Bàrbara Alca, Marta Cartu, Genie Espinosa, Ana Galvañ, Nadia Hafid, Conxita Herrero, María Medem, Miriampersand i Roberta Vázquez a través de 9 instal·lacions que demostren com  comparteixen una mirada crítica i humorista cap a la realitat que les envolta. 

 • Art
 • Escultura
 • Eixample

De què va? Una excepcional exposició de peces del Mestre de Cabestany, un dels escultors més importants del romànic català, arriba la galeria Artur Ramon Art de Barcelona. 

Per què hi heu d'anar? Per veure quatre peces procedents de la portalada de Sant Pere de Rodes que la Generalitat va comprar a finals de l’any passat, gràcies als antiquaris Artur Ramon, Sergi Clavell i Albert Martí Palau.

Publicitat
 • Art
 • Tèxtils
 • El Raval

De què va? Una mostra dels tapissos de Grau-Garriga, pioner de l'art tèxtil a Catalunya. 

Per què hi heu d'anar? Per veure com cauen del sostre de la torre del MACBA tres tapissos de nou metres d’altura per quatre d’ample fins a tocar el terra, i caminar per estructures tèxtils que acullen i envolten l'espectador. 

 

 • Art
 • Escultura

De què va? El Centre de les Arts Lliures de la Fundació Joan Brossa acull una exposició que vol ser un tribut als anys 80, amb ceràmiques i pintures de Pere Llobera que ens parlen del col·lapse i la disrupció. 

Per què hi heu d'anar? Perquè les obres d'art volen incomodar al públic, fer-lo reflexionar i estimular la presa de decisions del visitant. 

Publicitat
 • Art
 • Sants - MontjuĂŻc

De què va? El MNAC dedica una exposició a Feliu Elias que vol resoldre els misteris d’aquesta figura contradictòria gràcies a la informació inèdita que ha aparegut ara en diferents arxius.

Per què hi heu d'anar? Per descobrir aquest artista polifacètic,un creador amb múltiples personalitats que és un dels protagonistes de la col·lecció d’art modern del museu. 

 • Art

De què va? És una mostra única i que mai s’havia vist a Barcelona amb 193 olis en petit format de la col·lecció del Museu Sorolla.

Per què hi heu d'anar? Per veure per dins el Palau Martorell, que ha obert fa poc com a espai d'exposicions a la ciutat, i per descobrir aquestes obres d'art de mida petita que Sorolla anomenava “anotacions”, “taques”, o “notes de color”. En un inici, aquestes peces es consideraven esbossos inacabats del pintor, però van acabar apreciant-se com a obres d’art íntimes i personals.

 

Publicitat
 • Art
 • La Font de la Guatlla

De què va? Aquesta peculiar exposició mostra l’obra de deu artistes (Miró, Tàpies, Rosa Amorós, Miquel Barceló, Georg Baselitz, Luis Feito, Joan Hernández Pijuan, Manolo Millares, Susana Solano, Hiroshi Sugimoto) a la vegada que posa al descobert les seves col·leccions privades.

Per què hi heu d'anar? Per conèixer més profundament aquests artistes; les seves obsessions i interessos creatius, a través de les obres que han recollit, guardat i cuidat.

 • Art
 • Escultura
 • El Gòtic

De què va? Una exposició que contraposa escultures contemporànies de la col·lecció Bassat amb d'altres del Museu Frederic Marès. 

Per què hi heu d'anar? Per descobrir què tenen en comú una Mare de Déu barroca amb una escultura de Chillida. L'exposició convida a jugar a endevinar perquè les diverses parelles d'escultures han estat cridades a dialogar. 

Publicitat
 • Art
 • Sants - MontjuĂŻc

De què va? Paul Klee va passar la vida fascinat per la natura: l'observava, l'estudiava i n’extreia conclusions fins al punt que es va convertir en el seu refugi artístic i vital.

Per què hi heu d'anar? Per descobrir com la natura va ser un motiu d’inspiració artística no només per a Klee, sinó també per altres artistes que, pel fet de ser dones, no han rebut l'atenció ni el tractament que mereixien.

 • Art
 • Fotografia
 • Sants - MontjuĂŻc

De què va? Mey Rahola va ser una de les primeres dones a fer-se un nom en l’àmbit de la fotografia artística a Espanya. Ara el MNAC posa en valor aquesta fotògrafa pionera, que va adquirir una dimensió pública a través d’exposicions, premis i publicacions. 

Per què hi heu d'anar? Per veure com Mey Rahola va participar en la construcció del nou paper de la dona en l’esfera pública durant la II República i descobrir quines transformacions va patir la seva pràctica al llarg del segle XX. 

Recomanat
  També t'agradarà
   Publicitat