Time Out a la teva bĂşstia d'entrada

Cerca
MNAC
Ajuntament de BarcelonaMNAC

El millor de la Nit dels Museus a Barcelona

Portes obertes, activitats i exposicions gratis per gaudir de la Nit dels Museus a Barcelona

Rita Roig
Escrit per
Rita Roig
Publicitat

La Nit dels Museus és la nit de Reis dels curiosos, els ‘culturetes' i els amants de l’art. Aquest any té lloc el 14 de maig,  de les set de la tarda a la una de la matinada, quan 75 equipaments de la ciutat obriran gratis i perquè gaudeixis de l’art, la ciència, la memòria i el coneixement que s’amaguen al seu interior. A més, els museus han programat visites guiades, tallers, jocs de pistes i altres activitats especials per aquesta nit tan màgica. Aquí te’n recomanem algunes, perquè et planifiquis i gaudeixis al màxim de la Nit els Museus 2022. 

Amb motiu de l'exposició 'La lluna de Lotus' -que es podrà veure gratis per la Nit dels Museus- el Monestir de Pedralbes omplirà el seu claustre amb làmpades fetes pels visitants. Aquestes llums es faran seguint la tècnica mil·lenària Origami, emprada antigament al Japó per fer ofrenes. El taller, també gratuït, serà conduït per Cartoncita, enginyera de paper especialitzada en Origami.

De 21 a 23 h (en torns de 15 minuts). Aforament limitat. Imprescindible reserva prèvia.

 

Aquest espai de la Fundació Vila Casas farà portes obertes per la Nit dels Museus 2022. A la plaça del museu hi haurà activitats gratuïtes durant tot el dissabte, organitzades amb l’espai de creació NauArt. El públic podrà crear la seva pròpia escultura efímera de paper inspirada en l’obra de Seylan Kandak, participar en la pintura de gran format que Hasu Art realitzarà al mig de la plaça i contribuir al bodegó interactiu de Daniel Yacubovich.

 De 19 a 00:30h. Gratis.

Publicitat
La posta de sol des del Palau Nacional
© Marta Merida Rojas

La posta de sol des del Palau Nacional

L’art i la música s’uniran per celebrar la Nit dels Museus al MNAC. A part de fer portes obertes de les 19 h a la una de la matinada, els visitants podran gaudir de l’itinerari ‘El museu, mirall del món’ on els objectes del museu serveixen d’excusa per reflexionar sobre temes com l’ecologia, el gènere o la identitat. A més, R&B i funk de Paula Peso amenitzarà musicalment la nit, juntament amb la Marxing Band del Taller de Músics. La canalla podrà resoldre els ‘Crims artístics’ del museu, uns jocs de pistes ben misteriosos. Una programació diversa i per a tots als públics

Publicitat
Flamenc al MACBA
Miquel Coll

Flamenc al MACBA

La nit més flamenca de l’any: aquesta és la proposta del MACBA per celebrar la Nit dels Museus d’enguany. Per aquest motiu, les sales de l’exposició de l’artista tèxtil Teresa Lanceta, s’ompliran de 'bailaoras' de flamenc en una gran actuació de Pedro G. Romero, titulada ‘Subir y bajar escaleras. Sobre el trabajo de Teresa Lanceta como escritura ‘. A més, el MACBA Bar estarà obert fins a la una de la matinada.

Art i mĂşsica a La Capella
La Capella

Art i mĂşsica a La Capella

La Capella oferirà una vetllada dedicada a la connexió entre les arts visuals i el context musical. A les 19 h, la distribuïdora de video-art Hamaca oferirà una selecció de vídeos d'autoria artística on el paper de la música és rellevant. A les 21 h, una actuació de música experimental amb Balago, un projecte de David Crespo d’electrònica amb forta influència cinematogràfica. 

El Top 10 de les exposicions no et pots perdre per la Nit dels Museus

 • Art
 • Sants - MontjuĂŻc

De què va? El MNAC acull Maternasis, una exposició que vol descobrir l'obra de creadores oblidades fins fa poc, com Mari Chordà, Roser Bru, Parvine Curie i la mateixa Núria Pompeia i les seves obres sobre la maternitat i l'embaràs. 

Per què hi has d'anar? Per descobrir com en les obres de Chordà, Bru o Curie, l'embaràs manifesta la dimensió física i vital. I també per riure amb la mirada feminista i irònica de Núria Pompeia sobre el procés de gestació. Tot això, en diàleg amb 'La Verge de la Bona Esperança', del Cercle d'Osona, una obra del primer quart del segle XVI que mostra una iconografia similar.

 • Art
 • El Raval

De què va? El MACBA ressegueix la trajectòria de l’artista tèxtil Teresa Lanceta, des dels anys 70 fins a l’actualitat. 

Per què hi heu d'anar? Els seus tapissos, teles, pintures, dibuixos, escrits i vídeos ens conviden a reflexionar sobre l’ecologia, l’artesania i la creació col·lectiva. 

Publicitat
 • Museus i institucions
 • Art i disseny
 • La Font de la Guatlla

De què va? Dels orígens del tatuatge i analitza el ressorgiment d’aquest fenomen, que és permanent i global avui dia. També explora les funcions i els usos del tatuatge en diferents èpoques i cultures. 

Per què hi heu d'anar? Per gaudir dels tatuatges en totes les seves expressions culturals possibles a través de 240 obres històriques i contemporànies, en què s’inclou l’obra d’artistes del tatuatge que procedeixen de països com el Japó, els EUA, França, Suïssa i la Polinèsia.

 

 

 • Museus i institucions
 • Art i disseny
 • Eixample

De què va? L'exposició 'Homenatge a Picasso', comissariada per Nadia Hernández, mostra una acció artística impulada pel galerista Santiago Palet, que volia fer palesa la seva indignació davant de l'ultratge que va patir Picasso i l'atemptat que va destruir la galeria Taller Picasso. 

Per què hi heu d'anar? Per gaudir d'una extraordinària col·lecció de 400 tapets –adquirits recentment per la Fundació Vila Casas– intervinguts per més de 270 autors nacionals i internacionals, com ara Rafael Alberti, Joan Brossa, Alexander Calder, Pau Casals, Equipo Crónica, Sonia Delaunay, Juan Genovés, Hans Hartung, Wilfredo Lam, Joan Miró, Pablo Neruda i Antoni Tàpies, entre molts d’altres.

 

Publicitat
 • Art
 • Sants - MontjuĂŻc

De què va? La Fundació Joan Miró presenta 'Miró. El llegat més íntim', una exposició que agrupa més de 180 objectes per resseguir set dècades de la trajectòria artística de Miró, dibuixos preparatoris, documentació inèdita i fotografies familiars. 

Per què hi heu d'anar? Per descobrir la faceta més personal de Miró, el seu anhel col·leccionista i el paper que van jugar la seva filla i la seva dona en la preservació del seu llegat. 

 

Publicitat
 • Museus i institucions
 • Art i disseny
 • Eixample

De què va? L’exposició 'Guillem Viladot, l’experimentació incessant' de Guillem Viladot (1922-1999), comissariada per Pau Minguet, se suma a la celebració de 'l'Any Viladot' mostrant obres que ressegueixen la trajectòria de l'artista.

Per què hi heu d'anar? Per descobrir l'obra plàstica d'aquest artista que va combinar l’ofici d’apotecari amb una frenètica activitat en el camp de les lletres i de les arts visuals. 

 • Art
 • Ciutat Vella

De què va? El Museu Picasso exhibeix un ric conjunt d’obres de l'època blava de l’artista per explicar com aquest període artístic va ser determinant pel pintor

Per què hi heu d'anar? Per descobrir els secrets amagats rere la pintura de Picasso, gràcies a les tècniques d’investigació que han permès resseguir l’empremta creativa de l’artista i desxifrar la informació oculta en quatre pintures del període 1901-1904.

 

Publicitat
 • Art
 • La Font de la Guatlla

De què va? El CaixaForum acull les millors obres del geni surrealista René Magritte. L’exposició ha debutat al Reina Sofia de Madrid i és primera retrospectiva de l’artista Belga a Espanya des de l’any 1989.

Per què hi heu d'anar? Per veure prop de 70 pintures de Magritte que provenen de galeries, museus i col·leccions particulars d’arreu del món i que encarnen les preocupacions de l’artista surrealista com el poder de les imatges, l’automatisme de la percepció quotidiana i les contradiccions de la societat. 

 • Art

De què va? Fa un any, el col·leccionista i mecenes Rafael Tous –fundador de la sala Metrònom (1980-2006)– va donar un miler d’obres d’art conceptual al MACBA. Aquesta exposició és el resultat de la donació. 

Per què hi heu d'anar? Per entrar en el món dels creadors més destacats dels 70 i 80, com Fina Miralles, Àngels Ribé, Francesc Torres i Antoni Muntadas.

Recomanat
  També t'agradarà
   Publicitat