Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
MNAC
Ajuntament de BarcelonaMNAC

El millor de la Nit dels Museus a Barcelona

Portes obertes, activitats i exposicions gratis per gaudir de la Nit dels Museus a Barcelona

Rita Roig
Escrit per
Rita Roig
Publicitat

La Nit dels Museus és la nit de Reis dels curiosos, els ‘culturetes' i els amants de l’art. Aquest any té lloc el 14 de maig,  de les set de la tarda a la una de la matinada, quan 75 equipaments de la ciutat obriran gratis i perquè gaudeixis de l’art, la ciència, la memòria i el coneixement que s’amaguen al seu interior. A més, els museus han programat visites guiades, tallers, jocs de pistes i altres activitats especials per aquesta nit tan màgica. Aquí te’n recomanem algunes, perquè et planifiquis i gaudeixis al màxim de la Nit els Museus 2022. 

Amb motiu de l'exposició 'La lluna de Lotus' -que es podrà veure gratis per la Nit dels Museus- el Monestir de Pedralbes omplirà el seu claustre amb làmpades fetes pels visitants. Aquestes llums es faran seguint la tècnica mil·lenària Origami, emprada antigament al Japó per fer ofrenes. El taller, també gratuït, serà conduït per Cartoncita, enginyera de paper especialitzada en Origami.

De 21 a 23 h (en torns de 15 minuts). Aforament limitat. Imprescindible reserva prèvia.

 

Aquest espai de la Fundació Vila Casas farà portes obertes per la Nit dels Museus 2022. A la plaça del museu hi haurà activitats gratuïtes durant tot el dissabte, organitzades amb l’espai de creació NauArt. El públic podrà crear la seva pròpia escultura efímera de paper inspirada en l’obra de Seylan Kandak, participar en la pintura de gran format que Hasu Art realitzarà al mig de la plaça i contribuir al bodegó interactiu de Daniel Yacubovich.

 De 19 a 00:30h. Gratis.

Publicitat
La posta de sol des del Palau Nacional
© Marta Merida Rojas

La posta de sol des del Palau Nacional

L’art i la música s’uniran per celebrar la Nit dels Museus al MNAC. A part de fer portes obertes de les 19 h a la una de la matinada, els visitants podran gaudir de l’itinerari ‘El museu, mirall del món’ on els objectes del museu serveixen d’excusa per reflexionar sobre temes com l’ecologia, el gènere o la identitat. A més, R&B i funk de Paula Peso amenitzarà musicalment la nit, juntament amb la Marxing Band del Taller de Músics. La canalla podrà resoldre els ‘Crims artístics’ del museu, uns jocs de pistes ben misteriosos. Una programació diversa i per a tots als públics

Publicitat
Flamenc al MACBA
Miquel Coll

Flamenc al MACBA

La nit més flamenca de l’any: aquesta és la proposta del MACBA per celebrar la Nit dels Museus d’enguany. Per aquest motiu, les sales de l’exposició de l’artista tèxtil Teresa Lanceta, s’ompliran de 'bailaoras' de flamenc en una gran actuació de Pedro G. Romero, titulada ‘Subir y bajar escaleras. Sobre el trabajo de Teresa Lanceta como escritura ‘. A més, el MACBA Bar estarà obert fins a la una de la matinada.

Art i música a La Capella
La Capella

Art i música a La Capella

La Capella oferirà una vetllada dedicada a la connexió entre les arts visuals i el context musical. A les 19 h, la distribuïdora de video-art Hamaca oferirà una selecció de vídeos d'autoria artística on el paper de la música és rellevant. A les 21 h, una actuació de música experimental amb Balago, un projecte de David Crespo d’electrònica amb forta influència cinematogràfica. 

El Top 10 de les exposicions no et pots perdre per la Nit dels Museus

 • Què fer
 • Exposicions
 • Barcelona

De què va? El centre d’arts digitals IDEAL presenta una exposició immersiva de les obres de Dalí on s’explora la idea d’art futurista més desconeguda del pintor a partir de diverses sales interactives i immersives. 

Per què hi heu d'anar? Per submergir-vos en les seves obres surrealistes gràcies a la intel·ligència artificial d'un muntatge de 30 minuts, un gran holograma usat per primer cop en una exposició d’art i  una experiència de realitat virtual simulant el “viatge pels somnis” del que parlava Dalí. Tot aquest recorregut està acompanyat de sales interactives i informatives sobre el paper de la ciència i la cibernètica a la vida de l’artista.

 • Art
 • Joies
 • El Parc i la Llacuna del Poblenou

De què va? De l'obra i la trajectòria d’Enric Majoral, que va fugir a Formentera fascinat pel patrimoni tradicional i natural de l’illa, i allà va començar a experimentar amb la joieria.

Per què hi heu d'anar? Per descobrir el procés de creació de les seves joies úniques, la relació de les peces amb el paisatge o la importància de la improvisació i dels materials emprats. L’exposició vol donar a conèixer la filosofia d’Enric Majoral, segons la qual una joia no està completa fins que no habita un cos humà. 

Publicitat
 • Art
 • El Raval

De què va? La primera retrospectiva mundial dedicada al treball de Cinthia Marcelle, que posa èmfasi en la preocupació constant de Marcelle per les jerarquies i dinàmiques de la col·lectivitat i subratlla la singularitat estètica de la seva obra. 

Per què hi heu d'anar? Per veure grans instal·lacions com 'The family in disorder' i entendre  noves maneres de relacionar-nos els uns amb els altres i amb el món, a través de les poètiques de les propostes creatives de l'artista. 

 • Art
 • El Raval

De què va? El CCCB dedica al cervell tota una exposició. Amb robots, experiments, il·lusions òptiques i instal·lacions artístiques, la mostra vol respondre les preguntes que tenim sobre aquest òrgan. Som els únics éssers humans amb consciència? Podran les màquines replicar el pensament humà? 

Per què hi heu d'anar? Per conèixer com funcionen les intel·ligències artificials, la ment dels animals i les d’organismes sense cervell. Tot a través de  300 peces entre les quals hi ha disset instal·lacions d’art contemporani, obres audiovisuals, peces històriques i resultats de projectes de recerca científica.

Publicitat
 • Art
 • Abstracte
 • Dreta de l'Eixample

De què va? La Pedrera s’endinsa en tots els camins possibles que l’art abstracte va prendre durant la segona meitat del segle XX, des de l’informalisme i l’expressionisme abstracte, a l'art cinètic o la pintura de camps de color.

Per què hi heu d'anar? La mostra presenta quadres d’artistes espanyols com Tàpies o Saura que entren en diàleg amb alguns dels màxims representants de l’abstracció internacional com Mark Rothko, Alberto Burri, Willem de Kooning, Hans Hartung, Jean Dubuffet, Helen Frankenthaler o Jackson Pollock.  

 • Art
 • Sants - Montjuïc

De què va? El MNAC reuneix per primera vegada les pintures al fresc realitzades pel bolonyès Carracci després del seu arrencament de l’església de Sant Jaume dels Espanyols, a Roma. 

Per què hi heu d'anar? Per veure aquests frescos del segle XVII junts i distribuïts com si fossin a la Capella Herrera.  

 

Publicitat
 • Museus i institucions
 • La Font de la Guatlla

De què va? Sobre la relació entre el 7è art i la moda, des de la perspectiva personal del modista Gaultier, que, més enllà de les seves obsessions cinèfiles, reflexiona sobre el paper d’ambdues indústries en la societat com a potencials motors de transformació. 

Per què hi heu d'anar? Per delectar-vos amb obres de grans dissenyadors –com Coco Chanel, Balenciaga, Pierre Cardin i Sybilla–, prop de 70 'looks' icònics del cinema i projeccions audiovisuals, cartells originals i fotografies, que tant han marcat la moda en els últims anys.  

 

 • Art
 • Ciutat Vella

De què va? Una selecció d’imatges d’entre les més de 600 que el fotògraf Lucien Clergue va fer a Picasso al llarg de les seves nombroses trobades al sud de França, on tots dos van viure. 

Per què hi heu d'anar? Per descobrir com l'afinitat entre els dos artistes va permetre documentar petits episodis de la vida del pintor on apareix tendre i pensatiu, atrapat en el seu dia a dia. La selecció d'imatges és alhora un àlbum de família i el diari d’una amistat.  

 

Publicitat
 • Art
 • Sants - Montjuïc

De què va? L’Espai 13 de la Fundació Joan Miró exposa l’obra de Marria Pratts, que remet a l’espectador a l’atmosfera de ràbia que es va viure a finals dels anys setanta i principis dels vuitanta.

Per què hi heu d'anar? Per descobrir aquesta artista que pertany a una generació límit i s’expressa amb contundència i radicalitat a través de la pintura i la instal·lació. 

 

 • Art
 • Sant Andreu

De què va? Lúa Coderch exposa a l'espai Fabra i Coats. L'artista col·loca la seva obra en un punt on els petits esdeveniments suposen una manera de reconciliar-nos amb la vida. 

Per què hi heu d'anar? Per deixar-vos captivar per una sèrie de dispositius artístics com una cortina-film, escultures i un programa d’accions a escala reduïda, que tracten sobre com donem forma a la vida a través de les nostres percepcions. 

 

Recomanat
  També t'agradarà
   Publicitat