[title]
Després de convertir la pastisseria mare, Badia Roca, en Sant Croi, Albert Roca ha decidit abaixar la persiana de l’establiment per obrir-ne un altre a Rambla Catalunya 2-4, sota el nom d’El Gelat centrat en una de les seves passions: els gelats artesans.
“Jo guanyava premis a tot arreu, però no sabia com comunicar-ho, necessitava focalitzar tota la meva energia en un producte que em motivés i buscar l’excel·lència”, assegura Albert Roca a Time Out Barcelona.
Aquesta recerca per l’excel·lència s’aprecia en tots els aspectes del projecte: des dels proveïdors fins al producte final. “Darrere de cada ingredient de cada gelat hi ha un nom i un cognom, hi ha un ADN”, explica Roca, “tots els productes són locals”, afegeix.
Aquest projecte, però, no és el resultat d'un treball individual, sinó d'un en equip. "Aquest projecte no hagués estat possible sense en Lluís Cintas i el Festival Orígenes", remarca Roca.

La recerca dels productes és només el primer pas d’una llarga llista per elaborar un nou gust. L’establiment compta amb un departament d’R+D que s’encarrega de treballar les fórmules al seu obrador fins que donen llum verda per fabricar-les. “Per crear-ne algunes hem trigat fins a tres setmanes (...) per això a les etiquetes dels nostres gelats s’hi pot llegir ‘L’R+D es menja’”, confessa Roca.
Uns gelats que reivindiquen el producte local
“El Gelat està en català, és un ADN per reivindicar que els d’aquí també sabem fer bé les coses, no necessitem la denominació de gelato per considerar que el nostre producte és tan bo o millor que els dels altres”, aclareix Albert Roca.
Pel que fa als gustos, no us preocupeu perquè segur que n'hi ha algun que us captivarà i us sorprendrà, ja que, segons Roca, “tothom qui vingui a El Gelat podrà tastar gelats que no ha tastat mai”.

Quins gustos s’hi poden tastar?
Si hi aneu, veureu que la varietat de gelats s’organitza per tres estructures conceptuals: els clàssics, que són gustos amb els quals Roca ha aconseguit premis; els de temporada, que canvien segons l’època de l’any, i les col·leccions, que són gustos itinerants que surten cada dos mesos.
“Per inaugurar les col·leccions hem començat amb sis gustos de xocolata fets per petits artesans que les fan exclusives per a nosaltres”, confessa el gelater. Si hi aneu durant les pròximes setmanes, hi podreu tastar el gelat d’ustilag, de pellofa de cacau, de xocolata de llet d’ovella i de xocolates 100% del Perú, de Java (Indonèsia) i de la República Dominicana amb oli d’oliva que formen la col·lecció.
I si sou vegans i se us està fent la boca aigua, no us preocupeu perquè podreu tastar un 45% –més o menys– dels gelats que hi ha a l’establiment.
