Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Bar Salvatge
Foto: Irene FernandezBar Salvatge

Apadrina un bar: la iniciativa solidària per salvar locals

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Com a gent intel·ligent i sensible que sou, segur que la infantesa i la llengua materna són la vostra pàtria, molt per davant de les banderes. I jo hi afegiria el bar com a segona pàtria anàloga: ja ho deia Ryan Adams: "the bar is a beautiful place". Els millors moments de la meva vida –i de la vostra…- han passat enganxats al tamboret. Som un país de bars: el 2019 n'hi havia un per cada 256 persones, quasi uns 190.000 (en proporció, més que a Estats Units!).

Ara segur que n'hi ha menys que aleshores; i ens sap molt greu dir-ho, però els bars de la nostra pàtria les passaran molt magres (com tots nosaltres, deixant de banda el privilegiat 1 % de rics de solemnitat). Ara bé, al tema del bar val la pena posar-hi aquest pegat: la plataforma adoptaunbar.com us convida a fer consumicions per avançat en el vostre bar favorit. Entreu a la plataforma, trieu bar i consumiu (també podeu deixar propina).

Rebreu per mail un val amb la compra, que podreu fer efectva quan la situació ho permeti (és a dir, quan podem posar un peu al carrer i consumir). Sí, és exactament el mateix funcionament que la iniciativa Salvem els Nostres Restaurants (amb la diferència que la plataforma de bars cobra un 10 % de comissió per cada consumició, segons ells perquè "la passarel·la de pagament també ens cobra i funcionarem així fins que trobem patrocinador). A Barcelona ja s'hi han adherit barres de primer nivell com Las Vermudas o el Bar Salvatge.
 

NO T'HO PERDIS: els 1000 millors bars de Barcelona

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa a la nova Time In Pocket interactiva

Últimes notícies

    Publicitat