Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Metro de Barcelona
Foto: Shutterstock

Aquest és el tram del metro de Barcelona que quedarà tallat aquest cap de setmana

TMB ha confirmat que hi haurà autobusos llançadora gratis entre les parades afectades

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

La passada Setmana Santa, la línia L4 del metro de Barcelona va patir un tall de cinc dies per millorar l'accessibilitat a l'estació de Ciutadella-Vila Olímpica. Ara, serà la línia lila la que tindrà un tram sense servei, però aquest cop només durant 26 hores. Entre les 22 h del pròxim dissabte 20 d'abril fins al final del servei del diumenge 21, la circulació de combois entre les estacions de La Pau i Gorg de l'L2 quedarà interrompuda i es reprendrà a primera hora del dilluns.

La suspensió del servei en aquest tram estarà justificada pels treballs de manteniment a les vies de l'entorn de la zona de l'estació d'Artigues/Sant Adrià i afectarà cinc parades: La Pau, Verneda, Artigues-Sant Adrià, Sant Roc i Gorg. La intervenció permetrà la circulació normal de trens a tota la línia 2 fins a les 22 h del dissabte, quan s'aturarà la circulació, que es reprendrà el dilluns 22 d'abril a les 5 del matí. Transports metropolitans de Barcelona (TMB) ha confirmat que posarà a disposició dels usuaris autobusos llançadora entre el tram afectat, que passaran gairebé amb la mateixa freqüència amb la qual ho faria el metro i s'aturaran a les mateixes parades.

Tall L2 metro
Foto: TMB

El primer autobús sortirà des de La Pau i Gorg a les 22 h de dissabte, i funcionarà fins a mitjanit del diumenge, quan sortirà l'últim bus. TMB ha avisat que, en cas de no voler utilitzar el servei especial d'autobusos, els usuaris també podran utilitzar els itineraris alternatius de metro i altres xarxes de transport públic de la zona, com l'L4 a La Pau, l'L10 a Gorg i les línies T3, T5 i T6 del tramvia.

El transport públic de Barcelona, en auge

El passat 2023 va ser un any rècord per al metro de Barcelona, que va acabar el mes de desembre amb més de 440 milions de validacions al llarg de l'any, un 6,8% més que el 2019, quan es van registrar 412 milions. Fa uns mesos el Pla director de l'Autoritat Metropolitana del Transport Públic (ATM) 2021-2030 va anunciar que Barcelona ampliarà la seva xarxa de metro i ferrocarril amb més de 20 noves estacions. L'actuació més important del pla, però, encara és la construcció de les línies L9 i L10 per cobrir l'alta densitat de mobilitat a la part alta del Barcelonès.

Metro de Barcelona
Foto: Paola de Grenet

Una altra de les iniciatives és ampliar la l'L4 entre La Pau i la Sagrera amb tres noves estacions, així com a l'L1, que es vol allargar des de Fondo fins a Lloreda-Sant Crist. L'L3 també patirà una transformació per arribar fins a Sant Feliu del Llobregat i per connectar Trinitat Vella amb Trinitat Nova, i l'L2 connectarà Sant Antoni amb el Parc Logístic, amb sis noves estacions.

NO T'HO PERDIS: Què fer aquest cap de setmana a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat