[title]
El modernisme és un dels trets més significatius de Barcelona, amb centenars d’edificis d’aquest estil arquitectònic. Malgrat que n’hi ha que s’han convertit en algunes de les atraccions turístiques més rellevants de la ciutat, com la Casa Batlló, d’altres encara acullen habitatges, oficines i, fins i tot, botigues.
Aquest és el cas de la Casa Comalat, un impressionant edifici modernista del 1911 que, malgrat que no se’n pugui visitar l’interior, sí que podeu entrar als seus baixos, que s’han convertit en una botiga de roba única a Barcelona.
La planta baixa de l’edifici acull el primer establiment físic de Casa Bloom Barcelona, una botiga que funciona com una botiga conceptual que fusiona l’art contemporani i la roba de luxe de segona mà.
“Creiem que el futur de la moda resideix a donar una segona vida a peces excepcionals que ja existeixen. La nostra missió és sensibilitzar sobre el consum responsable i atraure gent preocupada per la moda ètica, sense renunciar a l’estil i la qualitat”, asseguren des de Casa Bloom Barcelona.

Si hi entreu, hi podreu trobar peces de marques com Céline, Chloé, Dior, Isabel Marant, Maje, Miu Miu, Sandro, Saint Laurent i Zadig & Voltaire, entre altres, que coexisteixen amb exposicions d’art contemporani itinerants també exposades dins la botiga.
Fins al final de l’estiu, l’exposició que podeu veure és ALSINA, una mostra del fotògraf Joan Alsina amb peces que ja han estat exposades a museus com el Reina Sofía de Madrid, l’IVAM de València i el Photo Basel de Basilea.

La Casa Comalat, una joia del modernisme català
La ubicació de Casa Bloom Barcelona no és cap casualitat, sinó que l’equip va buscar un espai que representés la seva filosofia: donar a l’art, l’arquitectura i la moda la importància que es mereixen.
Finalment, la botiga es va inaugurar dins la Casa Comalat, una joia del modernisme català dissenyada per Salvador Valeri i Pupurull, inspirat directament per Gaudí. L’edifici encara conserva la seva característica ornamentació floral, els mosaics i el treball de ferro forjat que fa que tothom que hi passa per davant es prengui uns segons per contemplar-la.

“El nostre nom, de fet, ve d’aquests motius florals de la façana de l’edifici (...) combinem la riquesa històrica de l’entorn amb una selecció actual d’art i moda de luxe per oferir una experiència única a la ciutat”, assegura l’equip.
Tot i que Casa Bloom Barcelona es troba als baixos de la façana que dona al carrer Còrsega, l’edifici en té una altra d’orientada cap a l’avinguda Diagonal, completament diferent de l'acolorida i ornamentada on es troba la botiga.
La de la Diagonal és una façana realitzada totalment de pedra, amb les habituals corbes i detalls decoratius del modernisme, on també destaquen les formes orgàniques, els grans balcons i una sobrietat que s’allunya del que transmet la façana del carrer Còrsega.
