Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Quiosc Font d'en Fargues
Foto: Ajuntament de Barcelona

Aquest quiosc modernista de principis del segle XX es convertirà en un bar

La construcció es troba dins l'espai públic i històric de la Font d'en Fargues que també s'ha rehabilitat

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Barcelona té milers de joies modernistes repartides per tota la ciutat; des d'algunes tan reconegudes com la Casa Batlló i la Casa Milà, fins a altres més amagades com La Rotonda i la Casa Comalat. Els més de 2.200 edificis modernistes o emparentats estilísticament amb el moviment de Barcelona ajuden a entendre el passat i el present de la ciutat i, per aquest motiu, cal preservar-los. Ara, Barcelona ha recuperat una petita joia modernista amagada dins el recinte patrimonial de la Font d'en Fargues; un quiosc de principis del segle XX dissenyat per l'arquitecte Roc Cot.

Font d'en Fargues
Foto: Ajuntament de Barcelona

Després d'anys en desús, l'Ajuntament va iniciar les obres de recuperació i rehabilitació de tot l'espai fa poc més d'un any, el passat mes de gener de 2023, un projecte que també incloïa el quiosc. La petita construcció feia anys que estava tapiada i en unes condicions molt dolentes, un estat que les obres de recuperació han aconseguit millorar. El quiosc de venda de begudes s'ha restaurat amb la recuperació d'elements originals, com el trencadís de peces de ceràmica de motius i colors variats de la seva teulada. Gràcies a les antigues fotografies del quiosc, els tècnics han pogut fer una recuperació molt exacta a l'original i que d'aquí a uns mesos permetrà que torni a funcionar com a bar.

La recuperació del patrimoni de l'espai també ha inclòs l'antiga planta d'envasament, la font i la gruta i el mur de contenció exterior que formaven part de l'antiga embotelladora. Per a executar l'obra es va necessitar un estudi històric exhaustiu previ que ha permès recuperar els detalls originals de tots els elements i donar-los una nova vida, com l'antiga planta d'envasament que ara acull un lavabo públic al seu interior.

L'espai públic de la Font d'en Fargues

El quiosc es troba dins el recinte públic de la Font d'en Fargues, un espai emblemàtic i històric del districte d'Horta-Guinardó que estava en desús i que ara ha tornat a obrir les portes reurbanitzat i amb una millor accessibilitat. A més de la recuperació dels elements patrimonials per donar-los nous usos, també s'ha dut a terme una millora de l'accessibilitat als jardins del voltant per tornar a convertir aquest entorn en un espai de descans i de joc.

El nou espai es va inaugurar el passat dissabte 24 de febrer amb un programa d'activitats que va donar el tret de sortida amb l'obertura de la nova àrea de jocs infantils i que va incloure les actuacions dels gegants de l'escola Font d'en Fargas, un concert de la Cobla de Sant Jordi i que va finalitzar amb un vermut de cloenda amb la presència de personalitats com l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni.

NO T'HO PERDIS: Què fer a Barcelona al març

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat