[title]
Barcelona és la capital mundial del modernisme, amb edificis tan representatius com la Casa Batlló i la Sagrada Família, però també n’hi ha d’altres de meravellosos que cal protegir i tornar a donar-los un ús, com és el cas de la Casa Hurtado.
L'edifici es tracta d'una torre modernista de l’avinguda de Pedralbes, 46-48, que, malgrat haver estat construïda el 1906 com una casa d’estiueig, ara es convertirà en un equipament públic per a les Corts.
“La Casa Hurtado és un edifici emblemàtic modernista del barri de Pedralbes que esdevindrà un equipament públic obert per a tots els veïns i on la música hi serà present perquè acollirà la seu de la Fundació Victòria dels Àngels. Es convertirà en un espai de trobada per a la ciutadania i en una seu cultural que servirà per impulsar l’activitat formativa i acadèmica musical”, ha assegurat el regidor de les Corts, David Escudé.
A més de ser la futura seu de la Fundació Victòria dels Àngels, també serà un espai de treball per a l’Associació de Veïns i Veïnes de Pedralbes. El projecte, doncs, proposa reformar els 403,29 metres quadrats de la finca, inclosos els espais exteriors adjacents, per tal d’adaptar-la als nous usos però amb l’objectiu de recuperar la seva imatge original.

Segons el projecte, les tres sales existents de la primera planta funcionaran com a espai d’exposició de material de la Fundació Victòria dels Àngels, per ensenyar petites mostres temporals. Les dues altres sales d’aquesta planta, doncs, es convertiran en una sala de reunions i en un petit despatx d’ús intern per a l’Associació de Veïns i Veïnes del barri.
Pel que fa a la segona planta, tindrà tres petites sales que es restauraran per convertir-ne dues en un espai d’assaig de trios i quartets, i una altra, la més petita, en una sala destinada a l’assaig individual o de duet. En aquesta planta també es preveu instal·lar-hi un camerino i un piano de paret en dues de les sales.
L’Ajuntament de Barcelona ha avançat que les obres començaran a principis del 2026 i que es preveu que s’allarguin un termini de 14 mesos.

Una casa amb molta història al darrere
Malgrat que ara serà d’ús públic, l’arquitecte Guillem Busquets va construir la Casa Hurtado entre els anys 1904 i 1906 com una casa d’estiueig per a la família d’Antonio Hurtado.
Originalment, l’equipament constava d’una planta baixa i dues plantes de pis que encara es conserven, així com la seva coberta, que segueix la tradició constructiva catalana amb terrats tancats per balustrades.
Busquets va projectar l’edifici sota els paràmetres de l’arquitectura modernista, tant en el tractament dels sostres com en el paviment –amb rajoles hidràuliques–, així com en l’aplicació de la ceràmica, el ferro forjat de les reixes dels balcons i els maons de les façanes.