Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Caitlin Doughty
Foto: caitlindoughty.comCaitlin Doughty

Aquesta és la influencer i activista dels morts (sí, treballa amb cadàvers cada dia)

Caitlin Doughty, que acaba de publicar '¿El gato se comerá mis ojos?', és directora d'una funerària i respon a preguntes sobre la mort

Borja Duñó
Escrit per
Borja Duñó
Publicitat

La mort ens causa terror i alhora ens atrapa amb una curiositat morbosa que no ens sabem explicar. On anirem? Què ens passarà? Una munió de preguntes ens fan esclatar el cap quan hi pensem, i ara que s'acosta Tot Sants (o Halloween, com preferiu), toca afrontar el tema, sigui de manera introspectiva o amb ganes de celebració. Qui en sap moltíssim, de la mort, és Caitlin Doughty, que té una funerària als Estats Units i es dedica a respondre preguntes sobre el nostre trànsit a l'altra vida: els seus vídeos educatius Ask a mortician tenen més de 250 milions de visualitzacions. Al seu tercer llibre, que acaba de publicar Capitán Swing en castellà, ho fa amb les que troba més interessants, les dels infants, que encara no han desenvolupat el tabú que tenim els adults a l'hora d'afrontar-la.

Els germans siamesos moren a la vegada? Podem fer-li a l'àvia un funeral viking? Quan em mori, seguiré fent caca? Aquestes són algunes de les 35 preguntes que li ha fet la canalla i que Doughty respon a '¿El gato se comerá mis ojos? Y otras preguntas sobre cadáveres'. Ho fa de manera divertida i alhora didàctica, traient ferro a la qüestió però sense restar-li importància. "No podem fer que la mort sigui divertida, però sí que podem fer que aprendre sobre la mort sigui divertit. La mort és ciència i història, art i literatura. És un pont que uneix totes les civilitzacions i la humanitat del tot!", diu al llibre. 

Tingueu una bona mort

Doughty, nascuda a Hawaii el 1984, no només és propietària de l'empresa de pompes fúnebres Clarity Funerals, sinó que va fundar The Order of the Good Death, una organització sense afany de lucre que va originar el moviment 'death positive' i que advoca, entre altres coses, pel compostatge humà i l'aquamació, una alternativa ecològica als mètodes clàssics de sepultura. A banda de lluitar contra l'impacte negatiu de la indústria funerària en el medi ambient, el seu activisme també té en compte el fet que és massa cara i que manté les famílies massa allunyades del procés. Va estudiar Història Medieval a la Universitat de Chicago i va fer una tesi sobre el sexe demoníac i de l'església tardomedieval i els seus dos primers llibres, 'Hasta las cenizas' i 'De aquí a la eternidad' van ser best-sellers del New York Times. El segon, també traduït al castellà, sorgeix dels seus viatges per conèixer la cultura de la mort de llocs com Mèxic, Indonèsia i Bolívia.  

NO T'HO PERDIS: Nou llibres de vampirs que us gelaran la sang

Llegeix el número d'octubre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

 

Últimes notícies

    Publicitat