Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Balcó Gastronòmic
Foto: Ajuntament de Barcelona

Aquesta és la llista definitiva dels restaurants que configuraran el Balcó Gastronòmic del Port Olímpic

També s'han anunciat les tres botigues gastronòmiques que ocuparan el nivell inferior del nou equipament

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Durant la primavera de 2023 es va anunciar el projecte de renovació del Moll de Mestral del Port Olímpic que ja està en procés i que finalitzarà aquest estiu per donar la benvinguda a la Copa Amèrica de Vela. Dins les obres de renovació, també es va incloure un projecte de restauració de 24.000 metres quadrats centrat en la qualitat, la diversitat culinària, el disseny i la sostenibilitat: el Balcó Gastronòmic. 

Fa uns mesos es van anunciar alguns dels restaurants que formaran part del futu espai, tot i que encara faltava un establiment per confirmar. Finalment, el guanyador ha estat el restaurant Vraba, la proposta de cuina catalana amb aportacions asiàtiques del Grup Aventura que combina l’excel·lència gastronòmica amb pràctiques sostenibles per generar un impacte positiu amb la seva activitat. Les onze propostes gastronòmiques que formaran part del Balcó Gastronòmic són: 

1. Sagardi (Cuines del món - innovació)

2. El Tribut (Cuines del món)

3. Pantea by Hermanos Torres (Cuines del món)

4. Cangrejo Loco (Gastronomia blava)

5. Super Local (Cuina flexitariana) 

6. La Fonda del Port Olímpic (Cuina catalana)

7. La Barca del Salamanca (Cuina del Mediterrani)

8. Vraba (Cuina catalana – fusió)

9. Taberna Gallega de Marcos (Cuina del mar)

10. Platets (Aperitius)

11. Casa Carmen (Cantina)

Les tres botigues gastronòmiques

A més dels restaurants, també s'han escollit les tres botigues gastronòmiques que ocuparan els tres locals de 85 metres quadrats situades al nivell inferior de l'equipament. Per seleccionar les tres propostes guanyadores, s'ha valorat que els projectes complementessin l’oferta dels restaurants, amb productes diversos i amb el disseny d’interiors i la sostenibilitat com a elements fonamentals en la proposta. Sota aquests criteris, les tres botigues que formaran part del Balcó Gastronòmic són el local de menjar saludable Faborit, la gelateria Esferic i la marca d’empanades Les Muns.

Les obres del port avancen com sense retards

Les obres del Balcó Gastronòmic, i de tot el projecte de renovació del Moll de Gregal, avancen a bon ritme. Actualment, ja es pot veure l'estructura superior, on s'ubicaran quatre restaurants i on s'instal·laran les pèrgoles fotovoltaiques, un dels elements que generaran energia suficient per cobrir el consum del mateix port i d'espais de Serveis Municipals de Barcelona (BSM) propers com el Zoo de Barcelona.

Balcó Gastronòmic
Foto: Ajuntament de Barcelona

L'obertura a la Platja de la Nova Icària, que permetrà l'accés al Port Olímpic, i els espais que afavoriran el diàleg del port amb la platja i la ciutat, com són els miradors o les escales i ascensors de connexió, també ja són visibles.

NO T'HO PERDIS: Copa Amèrica de vela Barcelona 2024: la guia completa

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat