Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Plaça Universitat
Foto: Ajuntament de Barcelona

Aquesta plaça del centre de Barcelona és el lloc on fa més calor de tota la ciutat

Un estudi de la Universitat de Barcelona revela que en aquest punt concret la temperatura es dispara

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Aquest agost està sent força complicat pel que fa a les onades de calor. La que estem passant actualment ja ha aconseguit que agafar el son a la nit sigui tot un repte, ja que s'ha arribat al rècord de temperatura mínima des que es tenen registres. A més, farà encara més calor a Barcelona, on es preveu que les temperatures arribin als 37 graus a diversos punts de la ciutat aquest dimecres 23 d'agost. Malgrat que, en general, serà complicat fugir de la calor, us podem assegurar que hi haurà un punt del centre de la ciutat on aquesta serà encara més intensa. Si passeu per plaça Universitat podeu arribar a sentir fins a 1,5 graus més que la temperatura mitjana de la ciutat, ja que aquesta plaça és el punt on fa més calor de Barcelona.

Un estudi del grup de climatologia de la Universitat de Barcelona va demostrar que Plaça Universitat és el punt més càlid de Barcelona. Aquesta ha estat denominada com a 'illa de calor' i són molts els factors que contribueixen a fer que la temperatura en aquesta plaça pugui arribar a ser 7 graus superior en comparació a altres zones de la ciutat. Alguns d'aquests factors són la ventilació pròpia de l'espai, que en aquest cas es veu limitada per la situació de la plaça, així com el volum de persones, de vehicles i instal·lacions que s'hi reuneixen, que fan que la calor es concentri amb molta més facilitat.

El termòmetre es relaxa a altres parts de la ciutat, on trobem el punt més fred. Aquest es troba amagat a Collserola i registra una diferència de fins a 11 graus en comparació al punt més calent de Barcelona. Aquest refugi tèrmic és l'anomenat Revolt de les Monges, que gaudeix d'aquesta condició gràcies al fet que està situat entre tres torrents, cosa que fa que la temperatura es mantingui baixa.

NO T'HO PERDIS: 11 ombres per esquivar la calor a Barcelona

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Estiu

    Últimes notícies

      Publicitat