Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Aquestes són les 4 noves obres de Banksy que pots veure a Barcelona

La gran mostra internacional ‘BANKSY. The Art of Protest’ que actualment es pot veure al Museu del Disseny incorpora noves obres originals del misteriós artista

Rita Roig
Escrit per
Rita Roig
Publicitat

Des de la seva inauguració el novembre de 2021, més de 35.000 visitants han anat al Disseny Hub Barcelona a veure de prop les obres de Banksy. Ara, l’exposició sobre aquest misteriós artista anònim i trencador incorpora noves obres a les més de 70 peces de Banksy que s’exhibeixen a les sales del Museu del Disseny. Les noves peces ens permeten conèixer amb més profunditat la trajectòria de l'artista i les seves preocupacions, que normalment tenen a veure amb la globalització, el consumisme, les guerres, el poder de la política i la religió, la lluita de classes o la crisi climàtica. 

‘Monkey Parliament’

Aquesta peça va ser exhibida per primera vegada a la icònica exposició del Museu de Bristol l’any 2009. En l’obra, Banksy il·lustra la Cambra dels Comuns de l'edifici del Parlament Britànic on, en comptes de parlamentaris, hi ha micos. L’aparició d’aquesta obra va coincidir amb un escàndol nacional sobre els informes de despeses dels membres del parlament britànic i va sumar-se a l’ambient d’insatisfacció general. 

Monkey Parliement
BanksyMonkey Parliement

‘Everyday a fresh load of compromise’

Aquest acrílic i esprai sobre llenç va ser presentat per primera vegada al públic el 2014 al Brasil, en una exposició sobre la integració de l'art en l'espai urbà. Banksy la va presentar de la mà d’una altra obra icònica, ‘Napalm’, en què Ronald McDonald i el ratolí Mickey donen la mà a la famosa ‘nena del Napalm’, símbol de la violència de la Guerra del Vietnam. Ara, les dues peces es retroben a l'exposició de Barcelona. 

Everyday a fresh load of compromise
BanksyEveryday a fresh load of compromise

‘Sonic Radar Rat’ 

Una altra de les noves adquisicions és aquesta peça en formigó amb una rata pintada amb esprai. L'obra va haver de ser rescatada de sota la neu després d’haver-la pintat a la paret del Teatre Egipci de Park City, a Utah, als Estats Units. 

Sonic Rat
BanksySonic Rat

‘Rose Trap’

 L’exposició de Barcelona també incorpora ‘Rose Trap’, un llenç de Banksy amb la mateixa imatge d'un petit -però molt icònic- grafiti que es troba a la paret d'una casa de Bristol, la ciutat natal de l'artista. De fet, als residents locals els va agradar tant tenir una obra de Banksy pintada als murs de casa seva que van posar-hi un marc especial per a protegir-la de possibles actes de vandalisme, i fins i tot paguen perquè una vegada a la setmana se’n netegi el vidre. 

Rose Trap
BanksyRose Trap

'Banksy. The art of protest' és una exposició internacional que ha rebut més de 3 milions de visites en la seva gira mundial. La mostra del Disseny Hub Barcelona ens dona a conèixer l'artista a través de les seves obres que tenen formats ben diversos, des de l'oli, l'acrílic o esprai sobre llenç i fusta fins al formigó, escultures, passant pels vídeos i les fotografies. A través de les seves peces, aquesta exposició -que no està autoritzada per l'artista- permet entendre per què Banksy és una de les grans personalitats de l'art dels nostres temps

NO T'HO PERDIS: Les millors exposicions de Barcelona

Llegeix el número de desembre i gener de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat