Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
No Mames Wey
Foto: Grupo GadeaNo Mames Wey

Avui, tacos i sushi gratis al Born: No Mames Wey i Sushimore regalen menjar en el seu primer dia

El grup de restauració Gadea instal·la els seus dos primers restaurants a Barcelona, on hi havia Comerç 24

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

La millor estratègia de màrqueting és regalar un producte. Si el producte és bo, la cosa petarà com un trabuc. I aquesta és la tàctica del grup de restauració Gadea. Avui està oferint tacos i sushi gratis al seu restaurant del Born, el primer local que el grup gallec obre a Barcelona. I no s'ha instal·lat a qualsevol lloc: ha obert a Comerç, 24, on hi hagué el mític restaurant homònim de Carles Abellán, que va tancar el 2015. 

No Mames Wey a Comerç 24
Foto: Ricard MartínNo Mames Wey a Comerç 24

L'estructura dual de l'immoble va molt bé per allotjar dos restaurants en un: el portal més proper a la princesa és Sushimore, i el de la direcció Comerç, 24, és No Mames Wey. Els horaris per menjar gratis avui són aquests: hi haurà menjar gratuït (i begudes sense alcohol) de 17 a 20.30 h., després de regalar-ne de 14 a 16 h. La cadena ha fet màrqueting de carrer: una manifestació –amb mariachis inclosos– de gent reclamant tacos a 1 euro, amb pancartes amb lemes com "menys Burger King, més cochinita pibil".

No Mames Wey: els tacos a un euro com a dret fonamental
Foto: No Mames WeyNo Mames Wey: els tacos a un euro com a dret fonamental

"El primer dia tot és gratis, es paga demà", m'expliquen a la barra de la taquería. I es pagarà a preus assequibles: hi haurà un menú de nachos, tres tacos i beguda a 7'50 € (de dilluns a dijous de 12 a 16 h) i tacos a 1'5 € (de dilluns a dijous de 12 a 20 h ).

Per 4500 euros pots ser inversor d'aquesta cadena i soci d'un restaurant

L'estratègia d'expansió de la companyia és molt poc habitual: "Obrim locals a base de crowdfunding, és una cadena de tacos 'tokenitzada' ", m'explica la Mabel Calatrava, la cap de comunicació de Grupo Gadea. "Com a inversor particular pots invertir en un local nostre, pagues un 5% de la inversió, amb prou feines 4500 €, i et converteixes en soci d'un dels nostres locals", afirma Calatrava. 

Al cap de 18 mesos recuperes la inversió, i després vas obtenint beneficis, asseguren. I sembla que l'estratègia funciona: en 75 dies han captat tres milions d'euros, explica Calatrava, cosa que els permet un ritme d'obertures frenètic: obren un local cada 15 dies, a Espanya ja en tenen dotze repartits per tota la península i un als Estats Units. N'hi ha més en camí arreu del món, vaticina. 

El menjar és bo? Tot i que no passarà a la història, de moment, com el lloc més gurmet per menjar mexicà o sushi, la qualitat és més que digna. I molt atractiva, si tenim en compte els preus. Ofereixen un combo de 60 unitats de sushi a 46'90 €

NO T'HO PERDIS: Els millors tacos de Barcelona

Ja pots llegir el número de febrer de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat 

Últimes notícies

    Publicitat