Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Què es pot fer a la fase 3 a Barcelona?
FOTO: ShutterstockQuè es pot fer a la fase 3 a Barcelona?

Barcelona a la fase 3: què es pot fer?

Barcelona i Lleida podrien entrar a la fase 3 només uns dies

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Després de més de dos mesos de pla de desescalada, on hem après a viure en tants per cents, bars a mig gas i fases, ja podem dir que més de la meitat de Catalunya ja es troba a la fase 3. Només les regions sanitàries de Barcelona i Lleida es troben a la fase 2, i podria ser per poc temps, ja que la Generalitat ha demanat que avancin a la fase 3 abans d'acabar aquesta setmana. Si finalment el govern espanyol aprovés aquesta sol·licitud, Barcelona i Lleida viurien per pocs dies a la fase 3, ja que a partir del dilluns que ve, 22 de juny, tot el país passa directe a la nova normalitat. De moment, i ni que sigui per un parell o tres de jornades, la regió sanitària de Barcelona tastaria l'última fase de la desescalada i, amb ella, canvis importants com la desaparició de franges horàries o la lliure mobilitat entre regions que es trobin a la fase 3.

Què canvia a la fase 3?

Mobilitat

Es permeten els desplaçaments a altres regions sanitàries sempre que la regió de procedència i destí es trobin a la fase 3. 

Trobades de familiars i amics

S'amplia l'aforament de trobades privades fins a 20 persones i poden ser tant en espais tancats com al carrer.

Bars i restaurants

Les terrasses guanyen espai per a taules, ja que s'amplia l'aforament del 50 al 75%. A més, es pot tornar a servir a la barra sempre que es respecti l'1,5 m de distància de seguretat entre clients. 

Botigues

Ja poden obrir completament la superfície de l'establiment, només se seguirà limitant l'aforament que serà d'un 50% de la seva capacitat.  Segons el BOE, els establiments comercials que obrin portes han de fer dos cops al dia neteja i desinfecció de les instal·lacions.

Oci nocturn

Aquells establiments amb terrassa han de complir amb la normativa del 75% del seu aforament i les discoteques poden reobrir amb un terç de la seva capacitat, però no s'hi pot ballar.

Cultura

Teatres, cinemes i auditoris poden reobrir amb la meitat de la seva capacitat. Aquells espectacles que siguin a l'interior, hi pot haver un màxim de 80 espectadors i si són a l'exterior, 800.

Museus i biblioteques

S'amplia aforament fins al 50% de la seva capacitat i s'hi poden fer activitats culturals. En el cas de les biblioteques, s'hi permet, a part de la consulta de llibres (fase 2), l'estudi en sala.

Esport

Es reactiven els entrenaments de caràcter mitjà en lligues no professionals federades i la celebració d'activitats esportives. Tot i que es guanya en llibertats, tota activitat s'haurà de dur a terme per torns i no es podrà superar el 50% de la capacitat de les instal·lacions.

Gimnasos i centres esportius

Si són a l'aire lliure, es poden fer activitats en grups de fins a 20 personessense contacte físic i sempre que no se superi el 50 % de l’aforament màxim permès. Ja es permet l'ús de vestidors, dutxes i s'elimina l’obligatorietat de la cita prèvia. 

Vetlles i enterraments

Es poden celebrar en espais públics i privats amb un màxim de 50 persones si són a l’aire lliure i de 25 en espais tancats.

Hotels i allotjaments turístics

La seva reobertura es permet des de la fase 2 però en la 3 es guanya la possibilitat de poder reobrir les seves zones comunes, sempre que no superin el 50 % de la seva capacitat. Pel que fa a les activitats grupals dins els hotels, estan permeses per a un màxim de 20 persones.

NO T'HO PERDIS: Tot el que es podrà fer en la nova normalitat

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa amb la nova Time In Pocket interactiva.


Time Out Love Local campaign logo

La campanya Love Local de Time Out dona suport als negocis d'oci i cultura de Barcelona. Descobreix com pots ajudar a salvar els llocs que fan de Barcelona una ciutat genial

Últimes notícies

    Publicitat