Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Població de Barcelona
Foto: Ajuntament de Barcelona

Barcelona bat el rècord de població estrangera resident (ja supera el 20% dels habitants)

La ciutat arriba a una xifra mai vista amb 519.000 barcelonins nascuts a l'estranger

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

Tot i que alguns barris són cars i les habitacions per compartir no són precisament barates, Barcelona sempre ha estat una ciutat diversa i plural, un espai d'acollida i de benvinguda i un marc de convivència ideal que ara avala una xifra de rècord.

El darrer padró municipal de l'Ajuntament constata que els habitants de Barcelona amb nacionalitat estrangera pugen a 391.703 persones, un 7,8% més que l'any anterior. Si sumem la població nascuda a un altre país, la xifra és encara més gran: 519.066 persones , el 31,3% del total d'habitants. D'aquests, el 28,9% ja ostenta la nacionalitat espanyola.

Per tant, podem considerar que la comunitat internacional resident a Barcelona representa actualment el 23,6% del nombre total de residents.

Els barris més internacionals

La població més internacional resideix sobretot al districte de l'Eixample, que acull el 18% dels estrangers de la ciutat, més de 70.000 persones.

The Eixample, Sagrada Família, aerial view
Photograph: Shutterstock The Eixample, Sagrada Família, aerial view

El segueix Sant Martí, amb el 13,3% (52.018 persones), seguit de Ciutat Vella, amb el 12,2% (47.666 persones).

Nacionalitats més comunes a Barcelona

A la diversitat de Barcelona hi ha representades 177 nacionalitats , amb especial arrelament dels naturals dels països següents:

  • Italians (45.000 residents)
  • Colombians (23.000 residents)
  • Pakistanesos (22.800 residents)
  • Xinesos (20.000 residents)

Com a fet curiós el de la població argentina, que en poder obtenir en alguns casos passaport espanyol o italià s'integren a diferents estadístiques. En aquest sentit, es calcula que un terç dels italians residents a Barcelona vénen d'Amèrica del Sud.

NO T'HO PERDIS: Barcelona, ​​al top 10 mundial de ciutats per treballar a l'estranger

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions de lleure i cultura de la ciutat  

Últimes notícies

    Publicitat