Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Paisatge urbà de Barcelona
Foto: Shutterstock

Barcelona, entre les 10 millors ciutats del món

Quatre informes internacionals recents posicionen la capital catalana com un lloc òptim per viure, visitar, treballar i investigar

Escrit per
Helena Morena
Publicitat

Hem deixat enrere un 2020 molt difícil per a tots. Malgrat la crisi sanitària mundial, afrontem el nou any amb moltes esperances i, de moment, iniciem el 2021 amb una bona notícia. Segons quatre informes internacionals –The World’s Best Cities 2021; EU-Starts-Up 2020; fDi Intelligence i City Brand Barometer–, Barcelona és una de les millors deu ciutats del món per les oportunitats professionals, turístiques i d'investigació que ofereix, i també s'ha tingut en compte la gestió de la Covid-19. 

Paradís arquitectònic i climàtic

Barcelona ocupa la vuitena posició de l'informe de renom internacional The World’s Best Cities 2021 –elaborat per Resonance Consultancy– per davant de ciutats com Los Angeles i Madrid. L'empresa encarregada de realitzar el rànquing ha tingut en compte diferents factors com el clima, l'oferta turística, la seguretat, l'oci nocturn, les àrees verdes i l''engagement' a les xarxes socials. La capital catalana ha destacat pel seu clima "gairebé perfecte tot l'any", la platja i l'arquitectura modernista. Londres, Nova York i París han estat seleccionades en el top 3 per la seva multiculturalitat, sostenibilitat i la qualitat de la seva restauració. 

Vistes del litoral barceloní des de l’Hotel W amb la platja de Sant Miquel, de la Barceloneta i la del Somorrostro.
Foto: Eduard Bayer

Focus d'empreses emergents

La capital catalana ha aconseguit posicionar-se com a cinquena millor ciutat d'Europa on obrir una start-up –empreses prometedores relacionades amb el món de la tecnologia–, segons l'informe EU Starts-Up 2020. Tanmateix, segons explica l'estudi, Barcelona podria baixar posicions en els pròxims anys perquè altres ciutats europees com Munic, Madrid i Estocolm, actualment per darrere, es presenten com a gran competència. 

Laboratori tecnològic

Barcelona ha estat considerada la segona ciutat del món més atractiva pel sector tecnològic, per darrere de Londres, segons l'informe fDi Intelligence del diari econòmic 'Financial Times'. S'ha tingut en compte els múltiples esdeveniments que ha acollit en els últims anys, com l'Smart City Expo, enguany entre el 16 i el 18 de novembre, i el Mobile World Congress, que se celebrarà a finals de juny si la pandèmia ho permet. A més, la zona empresarial i universitària 22@, ubicada al Poblenou, s'ha valorat positivament com a zona influent per multinacionals científiques, emergents i innovadores. 

Torre Agbar
Foto: ©Olivia Rutherford / Time Out

Valor de marca

L'informe City Brand Barometer de la consultora Saffron ha col·locat Barcelona com la setena ciutat amb millor reputació del món, tenint en compte el clima, la seguretat, els monuments i altres factors que expliquen per què els turistes decideixen visitar una ciutat i no una altra. París, Londres i Tòquio han estat escollides com les tres ciutats amb millor marca turística a escala mundial.

NO T'HO PERDIS: L’Esquerra de l’Eixample, el millor barri del món del 2020

Últimes notícies

    Publicitat