Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Barcelona, entre les 10 millors ciutats del món per al 2021

Un informe internacional ha fet un rànquing de les millors 100 ciutats del planeta i situa la nostra ciutat entre les deu primeres

Ellie Walker-Arnott
Escrit per
Ellie Walker-Arnott
Publicitat

Les nostres ciutats ho han passat molt malament aquest any. Els teatres s’han buidat, alguns restaurants han tancat portes i els ciutadans s’han quedat a casa més que mai. Però encara queda molt per celebrar, com ho demostra un nou rànquing de les 100 millors ciutats del planeta.

L’informe anual sobre millors ciutats de Resonance Consultancy ha seleccionat les àrees amb més d’un milió d’habitants mitjançant sis grans categories: Lloc, Productes, Persones, Prosperitat, Programació i Promoció. Els factors estudiats també inclouen clima; seguretat; nombre de parcs, museus, monuments i diversió; diversitat; presència de grans empreses mundials; 'hashtags' d’Instagram i visites a Facebook. Com a novetat, aquest any també s'han considerat nous factors com ara les taxes d’atur, la desigualtat d’ingressos i la taxa de contagis per Covid-19 (juliol de 2020).

Aquest és el top 10:

Londres, ciutat multicultural

Londres ocupa el primer lloc per cinquè any consecutiu, gràcies a la seva cultura, la seva vida nocturna vibrant, però actualment en risc, una indústria de la restauració que ha sabut superar-se durant el 2020 i el seu aire fresc, que és possible gràcies als arbres de la ciutat i els seus paisatges oberts. 

Londres, una de las mejores ciudades del mundo
Foto: Johan MouchetLondres

Nova York, la ciutat que mai no dorm 

Nova York ha obtingut el segon lloc, per la seva cultura i sentit de la invenció i resiliència. "Malgrat que el món emergeixi, evolucioni o oscil·li fora de la nostra força major col·lectiva, primer passarà aquí", afirma l'informe.

Autumn in New York - Central Park
Josh Couch / UnsplashLa tardor a Nova York

París, ciutat de l'amor i de la llum

El tercer lloc és per a París, elogiada per les seves credencials de sostenibilitat cada vegada millors (com la granja urbana en un terrat més gran del món) i els intents d’augmentar la quantitat d’espai verd a la ciutat.

View of Paris skyline
Foto: ShutterstockParís

Des d'Europa a Àsia passant per Amèrica del Nord

Moscou ocupa el quart lloc gràcies als seus museus i monuments, mentre que Tòquio ha sigut nomenada la cinquena millor ciutat del món per la seva habitabilitat, benestar i perseverança davant els reptes d’enguany.

La resta del top 10 està format per:

Tokyo Skytree Asahi building
Foto: Shawn Tung/UnsplashTòquio

Un futur incert

Tot i que les coses poden semblar desoladores per a les ciutats ara mateix, "sobreviuran i fins i tot prosperaran", diu Chris Fair, el director general de Resonance Consultancy, que afegeix: "Els candidats amb més possibilitats són els que se situen a la part alta d'aquest rànquing. Esperem que aquest informe us inspiri a celebrar i redescobrir aquests centres urbans mundials quan sigui el moment oportú."

Com que som grans fanàtics de la vida urbana, estem una mica esbiaixats, però segur que constitueix una llista inspiradora per afegir a la llista de visites un cop els viatges internacionals tornin a prosperar✈️

(Per aquells interessats, Time Out elabora el seu propi rànquing anual de les millors ciutats del món basat en l'enquesta global Time Out Index, de la qual Nova York en va sortir guanyadora.)

NO T'HO PERDIS: L'Esquerra de l'Eixample és el millor barri del món del 2020

Últimes notícies

    Publicitat