Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Canvi de casa
Foto: Shutterstock

Barcelona oferirà ajudes per comprar electrodomèstics i mobles per facilitar l'emancipació dels joves

La iniciativa forma part del nou Pla d'adolescència i joventut de Barcelona que té 190 línies d'actuació

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

L'encariment de Barcelona s'ha notat a diversos àmbits de la ciutat, i un dels que més ho ha patit ha estat el sector de l'habitatge. El passat mes d'agost, diversos districtes de la ciutat van batre rècords al preu del lloguer, a més, Barcelona també es va convertir en la ciutat amb les habitacions en pisos compartits més cares de l'Estat. Aquesta situació ha convertit emancipar-se en una missió gairebé impossible per a la majoria dels joves. Per facilitar fer aquest pas, l'Ajuntament de Barcelona atorgarà ajuts als joves per comprar electrodomèstics i mobles per ajudar al fet que es puguin independitzar.

La iniciativa s'emmarca dins el nou Pla d'adolescència i joventut de Barcelona 2023-2030 que inclou 190 línies d'actuació, 73 de les quals són noves, 52 seminoves i 65 són de manteniment o permanents del pla anterior. El pla compta amb un pressupost de 85 milions d'euros i els eixos transversals dels conjunts de les actuacions seran la interseccionalitat, l'espai públic i la comunicació i informació. Entre les novetats més destacades, hi ha el pla d'atorgaments d'ajuts econòmics per a l'emancipació dels joves, tot i que encara no s'han establert els requisits ni el sistema per poder accedir a aquestes aportacions.

El que ja s'ha confirmat és el manteniment de la reserva del 30% de les adjudicacions de lloguer assequible i de dret de superfície per a població jove i la reserva del 25% de l'oferta a la borsa d'habitatges de lloguer.

L'educació, la salut i el benestar i altres propostes més

A més de les novetats dins el sector de l'habitatge, l'educació, la salut i benestar i la cultura, entre d'altres, també estan incloses dins el pla de l'Ajuntament. Pel que fa a l'educació, es fomentarà la vocació científica en les noies i la incorporació de programes STEAM amb perspectiva de gènere. Per altra banda, també s'incorporarà un programa d'educació emocional en totes les edats, entre altres iniciatives relacionades amb la salut i el benestar.

En el camp de l'esport, es mantindrà la tarifa jove als CEM fins als 18 anys i continuaran les campanyes de sensibilització contra la violència en espais esportius. El pla també contempla mesures en contra del consum de drogues i les addiccions, especialment d'alcohol, cànnabis i joc d'apostes i de promoció de la salut als centres educatius i espais joves.

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona al novembre

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat