Notícies

Barcelona té 8 de les 10 millors pastisseries de Catalunya

Els guardons Fava de Cacau han publicat la seva llista anual de les 50 millors del territori

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Redactora
L'Atelier pastisseria
Foto: Instagram / @latelierbarcelona
Publicitat

Barcelona està plena de llocs magnífics per tastar els millors dolços de la ciutat. Si sou llaminers com nosaltres, segur que se us fa la boca aigua si penseu en la xocolata de la pastisseria Escribà i les creatives –i delicioses– creacions de l’Atelier. Ara, la 6a edició dels guardons Fava de Cacau, han inclòs aquestes dues pastisseries i unes altres sis de barcelonines més entre les deu millors de Catalunya. Els premis, que han estat l’acte central de la Mostra Internacional de Pastisseria 2025 a Sant Vicenç dels Horts, han fet pública la seva llista anual de les cinquanta millors pastisseries catalanes, i el top deu és gairebé completament barceloní.

En primera posició es troba la ja emblemàtica pastisseria L’Atelier de Barcelona, al número 140 del carrer Viladomat, a l’Eixample, un local que funciona com una escola de pastisseria amb degustació, dirigida pel xef Eric Ortuño i la xef Ximena Pastor. En segon lloc, hi trobem la pastisseria Baixas, al número 331 del carrer Muntaner, reconeguda pels seus croissants elaborats amb una recepta que Joan Baixas va importar de París i va adaptar a la nostra ciutat. El pòdium el completa la pastisseria Bubó, un local al número 5 del moll d’Espanya, coneguda pels seus ingredients de primera qualitat i la seva intenció de convertir la pastisseria en una joieria que es pot menjar. 

Brioix sneckel
Foto: BubóBubó

No cal baixar massa per trobar la següent pastisseria barcelonina; de fet, en quarta posició hi ha la Carrió, seguida de la pastisseria Escribà i la pastisseria Faixat. En vuitè lloc, hi ha la Hofmann, i la pastisseria Madeleine by Ferrieres tanca aquest top 10 com la vuitena barcelonina dins les primeres deu posicions. 

Les 15 millors pastisseries de Catalunya

1. L’Atelier, Barcelona

2. Pastisseria Baixas, Barcelona

3. Bubó, Barcelona

4. Pastisseria Carrió, Barcelona

5. Pastisseria Escribà, Barcelona

6. Pastisseria Faixat, Barcelona

7. Pastisseria Grau, Esparreguera i Martorell

8. Pastisseria Hofmann, Barcelona

9. La Xicra Pastisseria, Terrassa

10. Madeleine by Ferrieres, Barcelona

11. Pastisseria Maurici Cot, Llinars del Vallès

12. Morreig, Barcelona

13. Pastisseria Takashi Ochiai, Barcelona

14. Pastisseria Sant Llehí, Barcelona

15. Pessic Pastisseria, la Garriga

Les pastisseries barcelonines, però, no només dominen el top 10 de les millors de Catalunya, sinó també el top 15. En la posició número 12, hi trobem la Morreig, i al número 25 del carrer de Verdi de Gràcia, una pastisseria francesa que va publicar a les seves xarxes socials el reconeixement dels guardons Fava de Cacau, als quals van agrair el paper que fan reivindicant “un ofici tan bonic i sacrificat com el dels pastissers i pastisseres”. A la Morreig la segueix una altra de barcelonina: la Pastisseria Takashi Ochiai, un local de dolços japonesos al número 110 del carrer del Comte d’Urgell.

Guardons Fava de Cacau 2025
Foto: Fava de Cacau 2025

NO T'HO PERDIS: 18 pastisseries originals de Barcelona per triomfar amb les postres

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Love Local
    Últimes notícies
      Publicitat