Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Dona comprant en un supermercat
Foto: Shutterstock

Barcelona tindrà el seu primer supermercat col·laboratiu

Food Coop Barcelona estarà a l'Eixample i els socis de la cooperativa també treballaran a la botiga com a voluntaris

Escrit per
Laura Galve
Publicitat

Un nou model de comerç farà acte de presència a Barcelona. Food Coop Barcelona  serà el primer supermercat cooperatiu de Barcelona, el gestionaran els seus clients i oferirà un model de consum sostenible i conscient. Es tracta d'un comerç que oferirà preus assequibles sense reduir la qualitat del producte i on s'apostarà per una alimentació ecològica i de proximitat. 

Manresa també s’uneix a aquesta iniciativa amb Super Coop Manresa. La botiga de Barcelona està al passatge d'Aragó, a l'Esquerra de l'Eixample, i està previst que obri al novembre d'aquest any.

La idea d'aquest projecte és que el consumidor pugui fer tota la seva compra en el supermercat –alimentació, productes per a la llar, higiene personal...– i la seva principal singularitat és que els socis de la cooperativa també treballaran al comerç com a voluntaris i durant tres hores al mes. Aquesta mesura permet estalviar costos, reduir els marges i oferir uns preus molt més assequibles. 

Aquest model permet que el soci formi part de la gestió del dia a dia del projecte i estigui en contacte amb els productors. També podeu participar al Food Cop Barcelona com a socis col·laboradors, donant suport al projecte però sense el treball de voluntariat. 

Aquestes dues cooperatives sense ànim de lucre presenten una forma de consum que beneficia a les persones –des del productor fins al consumidor final i les persones que treballen al comerç– i no als accionistes de les grans empreses distribuïdores.

Un model internacional

El projecte està inspirat en el supermercat cooperatiu de Nova York Park Slope Food Coop, que reuneix 20.000 socis. Ciutats europees com París o Brussel·les ja han començat a implantar aquest tipus de model de consum. Barcelona no ha volgut quedar-se enrere i se suma a aquesta iniciativa –constituïda com una cooperativa integral– i compta amb la participació de L’Economat Social de Sants i el Menjador Ca la Rosa de la Sagrera.

La campanya de captació de socis fa temps que està en marxa. A Barcelona, els socis –esperen tenir un miler– pagaran una quota de 90 €. Aquest pagament dona dret a la compra en el supermercat i a participar del dia a dia de la seva gestió.   

NO T'HO PERDIS: Botigues de Barcelona amb productes sense plàstic

Llegeix el número de maig de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

Últimes notícies

    Publicitat