Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Barcelona in the autumn
Photograph: Shutterstock

Barcelona torna a figurar entre les deu millors ciutats del món

La capital catalana ocupa la vuitena posició a escala mundial i la tercera a Europa en un rànquing de Resonance Consulting

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

Vivim en una muntanya russa de reconeixements. Mentre estudis de mitjans com 'The Telegraph' situen Barcelona com la millor ciutat del món, altres estadístiques l'ubiquen entre les més cares de l'Estat. Mentre païm la contradicció, un estudi realitzat per Resonance Consulting torna a situar a Barcelona entre el top 10 mundial de ciutats.

La consultora ha publicat una llista de les 100 millors àrees metropolitanes, combinant estadístiques, qualificacions i recomanacions qualitatives de ciutadans i visitants que expressen les seves opinions a través de mitjans digitals. S'hi han analitzat un total de 270 ciutats.

Només Londres i París superen Barcelona com a millors ciutats europees, i Barcelona és l'única ciutat espanyola que figura en la llista. La classificació està liderada per Londres, París i Nova York com les tres millors ciutats del món, seguides per Tòquio, Singapur, Dubai i San Francisco.

Fa dos anys el mateix estudi va situar Barcelona en la sisena posició, per tant, la ciutat perd dues posicions. Els fets que fan més atractiva la nostra ciutat són, per exemple, l'atracció de capital per invertir, amb moltes companyies internacionals triant-la per instal·lar les seves oficines o centres estratègics, especialment les companyies tecnològiques i digitals.

L'estudi aclareix que la capital catalana és tan cobejada com sempre, però que després de la pandèmia "ha agafat aire i està donant la benvinguda al món en els seus propis termes". Entre altres aspectes, destaca per la vida nocturna (on se situa en el número 3 del rànquing) i per ser habitable (número 10) i amable (posició 7).

 

NO T'HO PERDIS: Aquesta és la zona més cara per viure de Barcelona (i no és Pedralbes)

Llegeix el número d'octubre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

 

 

Últimes notícies

    Publicitat