Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Platja de Llevant
Foto: Vicente Zambrano González

Catalunya torna a patir l'onada de calor amb temperatures per sobre dels 40 graus

A Barcelona el pic serà menys agressiu i més curt, però la humitat augmentarà la sensació de xafogor

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Aquest està sent uns dels estius més calorosos de les últimes dècades. L'estiu a Barcelona es caracteritza per la calor i la humitat, per això molts barcelonins i barcelonines busques amagar-se de les altes temperatures a les millors platges a mitja hora de Barcelona o en algunes de les millors ombres dins de la mateixa ciutat. Tot i que portem uns dies on les temperatures ens han donat una treva, i on inclús hem pogut veure uns quants núvols, aquestes tornen a pujar a partir d'avui, superant els 40 graus a algunes zones de Catalunya.

Avui l'onada de calor arribarà al seu pic a Barcelona, on Protecció Civil ja ha activat l'alerta per calor, tot i que aquesta es desactivarà ben aviat, ja que es preveu que les temperatures pateixin un lleu descens a partir de divendres i durant el cap de setmana. Malgrat això, avui haurem de patir la calor a la ciutat on, tot i que les temperatures no passaran dels 31 graus, la humitat farà que la sensació tèrmica pugui arribar a ser de 34 o 35 graus.



A més de la xafogor a la capital, altres comarques del territori català hauran de suportar temperatures que superaran els 40 graus, arribant als 42 en zones com el Pla de Lleida i les Terres de l'Ebre. En comarques com l'Alta Ribagorça, la Noguera, l'Alt Urgell i la Cerdanya també es notarà l'onada de calor, tot i que els termòmetres no seran tan alts com a la resta del territori, sí que hi haurà una pujada notable a les temperatures.

Prevenció

Per evitar els cops de calor, la conselleria de Salut de la Generalitat ha activat el pla operatiu per evitar els efectes de la calor sobre la salut. Entre els consells que es donen, la hidratació i fugir del sol en hores de màxima insolació són les que més destaquen, a més de portar el cap cobert sempre que se surti al carrer, sobretot tots aquells que treballeu a l'aire lliure.

Un dels altres consells que ha donat l'Ajuntament de Barcelona són evitar l'activitat física durant les hores puntes de calor, així com prioritzar els menjars lleugers, evitant els àpats calents o molt calòrics. Finalment, també han recordat que hi ha refugis climàtics repartits per tota la ciutat on la temperatura és de 27 graus, els quals estan a disposició de tothom i gaudeixen d'una bona accessibilitat.

NO T'HO PERDIS: Així és el paradís natural amagat al que voldreu escapar (i està molt a prop de Barcelona)

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Estiu

    Últimes notícies

      Publicitat