Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Balcó Gastronòmic
Foto: Ajuntament de BarcelonaBalcó Gastronòmic

Cuina gurmet, espais moderns i miradors: així serà el Balcó Gastronòmic del Port Olímpic

La reforma del Moll de Gregal finalitzarà l’estiu del 2024, coincidint amb la celebració de la Copa Amèrica de Vela a Barcelona

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Publicitat

El Port Olímpic de Barcelona estrenarà a finals de l’estiu del 2024 el Balcó Gastronòmic, un projecte de restauració amb una superfície de més de 24.000 m2 que agruparà onze restaurants i tres espais gurmet. La proposta, que té una inversió de 15,9 milions d’euros, preveu convertir el Moll del Gregal en una de les àrees gastronòmiques més singulars de la ciutat, així com fer de punt de connexió entre la ciutadania i el mar.

Aquest nou model de restauració aposta per l’alimentació saludable i sostenible, per això, la tria dels futurs restauradors es farà a través d’un concurs en què es tindrà en compte qüestions com la qualitat i l’estil de cuina i producte, les propostes de disseny i ambients dels locals, i també les mesures de sostenibilitat introduïdes, entre altres. A més, amb l’objectiu d’arribar a un públic local de perfil ampli i divers, les catorze propostes aniran des de la cuina de mercat fins a l’avantguarda culinària. 

Balcó Gastronòmic
Foto: Ajuntament de BarcelonaBalcó Gastronòmic

La gastronomia no serà l’única singularitat del Balcó Gastronòmic. La reforma del port, que es preveu començar a principis de l’any vinent, es basarà en una arquitectura moderna. La fisonomia interior tindrà com a elements protagonistes la llum i la transparència, a fi de facilitar la comunicació visual amb el mar i l’activitat portuària, i, l’exterior, afavorirà el passeig fins al litoral a través d’una connexió directa amb la platja de la Nova Icària i tres eixos verticals equipats amb escales i ascensors. A més, hi haurà zones d’estada i miradors per seure i gaudir de les vistes.  

Balcó Gastronòmic
Foto: Ajuntament de BarcelonaBalcó Gastronòmic

L’Ajuntament de Barcelona sosté que un dels eixos estratègics de la transformació del Moll de Gregal és la sostenibilitat. En coherència amb aquesta aposta es col·locaran quatre grans pèrgoles fotovoltaiques per tal de potenciar l’estalvi energètic de les futures instal·lacions que, a banda de generar energia d’origen renovable, proporcionaran espais d’ombra que afavoriran el benestar dels ciutadans. 

No t'ho perdis: Els 50 millors restaurants de Barcelona

Llegeix el número d'estiu de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.Últimes notícies

    Publicitat