Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Port Olímpic
Ajuntament de BarcelonaPort Olímpic

Així serà el nou Port Olímpic de Barcelona

La reforma del Moll de Gregal finalitzarà l’estiu del 2024, coincidint amb la celebració de la Copa Amèrica de Vela

Enora Le Roux
Escrit per
Time Out Barcelona Editors
i
Enora Le Roux
Publicitat

El Moll de Mestral del Port Olímpic de Barcelona viurà una transformació ben aviat. La reforma, que ja ha començat i s'estrenarà a finals de l'estiu de 2024, vol donar un impuls a l'economia blava: afavorir les activitats de formació, divulgació i esports aquàtics recreatius, així com atraure emprenedors i organitzacions que promoguin la innovació, la recerca i l'economia circular en l'àmbit dels sectors blaus. 

Moll de Gregal
Ajuntament de BarcelonaMoll de Gregal

El pla preveu la construcció de nous accessos al barri de la Vila Olímpica i a la platja, així com la creació d'un espai públic especialment pensat per a passejar, recrear-se i fer esport. Així doncs, el moll afavorirà el passeig fins al litoral a través d’una connexió directa amb la platja de la Nova Icària i tres eixos verticals equipats amb escales i ascensors. A més, hi haurà zones d’estada i miradors per seure i gaudir de les vistes.  

Moll de Gregal
Ajuntament de BarcelonaMoll de Gregal

Els edificis s'inspiraran en l'arquitectura moderna, amb la llum i el vidre com a elements protagonistes, fi de facilitar la comunicació visual amb el mar i l’activitat portuària. A més, es reforçarà la presència del verd i s'apostarà per les energies renovables i la gestió de residus sostenible.

Un balcó gastronòmic

A més, al Moll de Gregal el Port Olímpic de Barcelona estrenarà a finals de l’estiu del 2024 el Balcó Gastronòmic, un projecte de restauració amb una superfície de més de 24.000 m2 que agruparà onze restaurants i tres espais gurmet. La proposta, que té una inversió de 15,9 milions d’euros, preveu convertir el Moll del Gregal en una de les àrees gastronòmiques més singulars de la ciutat, així com fer de punt de connexió entre la ciutadania i el mar.

Aquest nou model de restauració aposta per l’alimentació saludable i sostenible, per això, la tria dels futurs restauradors es farà a través d’un concurs en què es tindrà en compte qüestions com la qualitat i l’estil de cuina i producte, les propostes de disseny i ambients dels locals, i també les mesures de sostenibilitat introduïdes, entre altres. A més, amb l’objectiu d’arribar a un públic local de perfil ampli i divers, les catorze propostes aniran des de la cuina de mercat fins a l’avantguarda culinària. 

Balcó Gastronòmic
Foto: Ajuntament de BarcelonaBalcó Gastronòmic

Un nou moll sostenible

L’Ajuntament de Barcelona sosté que un dels eixos estratègics de la transformació del Moll de Gregal és la sostenibilitat. En coherència amb aquesta aposta es col·locaran quatre grans pèrgoles fotovoltaiques per tal de potenciar l’estalvi energètic de les futures instal·lacions que, a banda de generar energia d’origen renovable, proporcionaran espais d’ombra que afavoriran el benestar dels ciutadans. 

Balcó Gastronòmic
Foto: Ajuntament de BarcelonaBalcó Gastronòmic

NO T'HO PERDIS: 15 grans coses que pots fer aquest de setmana

Llegeix el número de maig de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.



Últimes notícies

    Publicitat