Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Chennai Dosa Masala
Foto: Chennai Dosa MasalaChennai Dosa Masala

Descobriu la 'masala dosa', la deliciosa crep índia

A Barcelona és una especialitat que només fan un grup reduït de restaurants indis

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Sovint ens creiem que Barcelona disposa de tots els plats i totes les tendències gastronòmiques (un xic com la pel·lícula aquella, 'Tot a la vegada a tot arreu'. Doncs no. Encara hi ha ítems i receptes que ens sorprenen, i que són un petit (o un gran plaer) a descobrir. I un d'ells és la 'masala dosa', una crep índia que ara com ara només es pot menjar al Chennai Masala Dosa, un restaurant indi familiar a Les Corts, i a un parell de llocs més.  

En aquesta acolorida cantonada, l'Amritha Rajkumar m'explica que el Chennai Masala Dosa va obrir el 2016, i que disposen d'una oferta culinària que els distingeix de la resta de restaurants indis de Barcelona "perquè nosaltres som de la capital del sud del país, i hem portat aquesta la nostra cuina cap aquí, esclar. La majoria dels indis que viuen a Barcelona provenen del nord del país"

Chennai Masala Dosa
Foto: Scott ChasserottChennai Masala Dosa

Passes pàgines de la carta i no és el que t'esperes: no hi ha tenduris ni pollastres 'tikka massala' (però sí un apartat de curris). Desfilen per davant dels teus ulls noms desconeguts –almenys per mi– com l''idly' –pastissets d'arròs i llenties al vapor, amb 'sambar' (verdures guisades) i chutney, els 'medhu vada', una mena de dònuts fregits fets de llenties i espècies que es mengen a l'hora de berenar, o els 'parotta', un pa similar al 'naan' però que té diverses capes farcides amb xai, pollastre o formatge.  

Chennai Masala Dosa és un dels pocs restaurants de cuina del sud de l'Índia a Barcelona 

Però regna en la carta l'apartat de la 'dosa': "És el nostre pa amb tomàquet", explica Rajkumar, "la gent en menja a tot arreu". La 'dosa' és una crep molt grossa i allargada –feta amb una pasta cruixent de llenties i arròs basmati–  i que pot portar farciments i salses diverses. L'aliment cau bé a la panxa perquè ha fermentat 24 hores el dia abans i té probiòtics, com si fos un iogurt, explica la propietària del restaurant.  

Chennai Masala Dosa
Foto: Scott ChasserottChennai Masala Dosa

Em cruspeixo la de la casa, que porta un farciment de trinxat de patata amb espècies, i que es menja amb les mans. Vas agafant bocins cruixents que suques en salsa de verdures i de chutney, i és un plat senzill, lleuger, nutritiu i digestiu. I barat i deliciós! Un platàs costa 8,50 euros. "La cuina del sud de l'Índia és molt ayurvèdica: en una 'dosa' hi trobes els cinc sabors, dolç, salat, amarg i umami, però també te la menges amb les mans, o sigui que fas servir els cinc sentits en el procés", diu Rajkumar. La clàssica és la de patata, però també té receptes amb gambes especiades o formatge fresc.  

Aquest és un restaurant de barri, amb una oferta curosa i assequible, i amb una clientela local que es reparteix entre indis i catalans. I la carta també és ideal per als vegetarians que n'estiguin tips d'haver de fer malabarismes per poder demanar amb varietat.   

NO T'HO PERDIS: Els millors restaurants indis de Barcelona 

Llegeix el número de maig de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat