Restaurants indis i pakistanesos de Barcelona

Curri, espècies, sabors intensos i exòtics...Si us agrada la cuina índia i pakistanesa, en aquest reportatge trobareu els llocs perfectes de la ciutat per tastar-la
Mayura
Mayura
Per Crítics de Time Out editat per María José Gómez |
Advertising

La cuina de la península de l'Indostan és fascinant. Aromàtica, profunda i estimulant, porta les nostres papil·les a experiències ben allunyades a les acostumades per la tradició culinària mediterrània. Amb 'hits' com el curri i el 'tikka masala' i amb la tècnica del tenduri per bandera, les especialitats de l'Índia i Pakistan tenen molt a oferir als gurmets exploradors de sabors i aromes. Us conviden a descubrir-los a casa nostra.

Restaurants, Índia

Bembí

icon-location-pin Dreta de l'Eixample

Bembi és la paraula que utilitzen a Bombay per designar el melic, el nexe d’unió entre la mare i el fill. Ells també són un nexe d’unió entre la cuina índia i Barcelona, i han aconseguit portar un tros d’aquell país a l’asfalt de Consell de Cent. Tranquil i acollidor, aquest restaurant és perfecte per sorprendre la parella amb un menú degustació: una estimulant desfilada de receptes 100% índies amb aires creatius i producte de màxima qualitat. Cada mossegada un viatge en catifa voladora: màgic.

Restaurants, Índia

Rangoli

icon-location-pin La Barceloneta

Restaurant amb vocació d'oferir una panoràmica de l'amplitud gastronòmica de l'Índia. Estan especialitzats en plats fets al tendur, un forn de fang que s'alimenta amb carbó i les espècies es tiren directament sobre les pedres calentes. El rei, esclar, és el pollastre tenduri encara que els que busquin ampliar horitzons haurien de tastar especialitats com el korma, un pollastre negat en un suau curri a base d'anacards, safrà i iogurt. Disposa d'un menú degustació que proposa un al·lucinant recorregut per xai i pollastre tenduri, estofat de gingebre i formatge fresc amb espinacs. –R.M

Advertising
Restaurants, Índia

Mayura

icon-location-pin Dreta de l'Eixample

Un regal per a l’esperit. Si esteu estressats per culpa dels estralls de la vida moderna, heu d’anar a sopar a aquest oasi de bambú, fusta, coixins i aigua –tenen  un petit riu i tot–. És un lounge indi adaptat a la vida urbana i la seva carta juga a les mateixes lligues que la deliciosa decoració: és sensual, sofisticada i farcida de sabors llunyans. El Mayura  es dedica a les receptes índies de tota la vida, però hi afegeix un toc creatiu i mediterrani a la poció. I si us poseu a to, a la nit també fan còctels: jornada completa al paradís.

Restaurants, Índia

Om India

icon-location-pin Eixample

Allunyat de la sumptuositat d'altres restaurants indis –i això es nota en el preu–, la carta de l'Om India se centra en la regió del Panjab, i les presentacions són sòbries i generoses (el seu papadum, el pa pla en forma de truita, guanya per golejada a tothom).

Advertising
Restaurants, Índia

Namaste

icon-location-pin Eixample

És un plaer quan la feina està ben feta. És el cas d'aquest restaurant d'autèntica cuina de l'Índia. Menús degustació vegetarians o per a carnívors. Plats tradicionals fets amb espècies índies com el 'sheekh kabab', rotllos de carn de xai, o el 'murg korma', pollastre amb ceba, mantega i nata. Especial el pa amb mantega, 'butter naan'.

Advertising
Restaurants, Índia

Ébano Lounge

icon-location-pin Sant Antoni

Bar, restaurant i lounge, l'Ébano està ben decorat, té un servei excel·lent i una bona relació del preu amb la qualitat de l'oferta, que va des de l'esmorzar i àpats matiners fins als serveis de te, sopars i còctels a la nit. Des de la cuina, un xef del sud d'Índia elabora una carta en què destaquen el 'pappad', un cruixent de llenties amb guacamole i la 'pakora' de gambes, arrebossades amb farina de cigrons i servits amb chutney de menta. Una clientela jove omple el local els diferents moments del dia.

Restaurants, Índia

Rani

icon-location-pin Dreta de l'Eixample

Potser és el restautant indi més autèntic de la ciutat, sense luxes però molt càlid. El seu arrós basmati amb llagostins és fabulós, i també destaca el 'lamm korma', un xai cuinat amb espècies i salsa d'ametlla, suau i saborós.

Advertising
Restaurants, Vegetariana

Govinda

icon-location-pin El Gòtic

Ni ens imaginem què devien pensar els barcelonins quan a mitjan anys vuitanta va aparèixer un restaurant vegetarià amb influències índies i que no servia alcohol! A més d'una bona carta d'especialitats índies vegetarianes també ofereixen pizzes i un bufet lliure amb amanides. També té plats per a vegans. Si heu de triar carta sigueu prudents perquè les racions són molt generoses.

Advertising
Aquesta pàgina ha migrat al nostre nou disseny de manera automàtica. Si hi veus res d'estrany, avisa'ns a feedback@timeout.com