Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
T- Mobilitat
Foto: TMB

Descomptes i entrada en vigor de les noves tarifes del transport públic a Barcelona

L'ATM mantindrà les bonificacions d'alguns bitllets i ha aprovat noves mesures pel 2024

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Time Out Barcelona ACN
Publicitat

A principis de desembre l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) va aprovar l'augment del preu del transport públic de la ciutat un 6,75% el 2024, tot i que no va anunciar quan s'aplicarien les noves tarifes. Ara, l'ATM ha confirmat que les noves mesures entraran en vigor el pròxim 15 de gener de 2024.

Així mateix, també ha confirmat que es continuarà aplicant el descompte del 50% en el preu de bitllets integrats com la T-Jove i la T-Usual després que el Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible hagi confirmat la seva aportació del 30%.

Com que els nous títols no es podran adquirir fins al 15 de gener, l'entitat també ha allargat la caducitat de tots aquells bitllets comprats abans del 14 de gener fins al 30 d'abril. La T-verda i la T-16, però, estan excloses d'aquesta mesura i mantindran la data de caducitat pròpia de cada títol.

Canviaran les tarifes aprovades al desembre?

Les tarifes que l'ATM va aprovar fa uns dies no variaran, l'augment del 6,75% es mantindrà i farà que el cost d'un bitllet senzill passi de 2,40 a 2,55 €; la T-Casual d'11,35 a 12,15 €; la T-Usual de 20 a 21,35 €; i la T-Jove de 40 a 42,70 €. 

Un any històric pel transport públic

Les previsions de l'ATM indiquen que la demanda del transport públic de Barcelona pujarà durant el 2024 i seguirà la tendència creixent d'aquest any. Entre el desembre del 2022 i el novembre del 2023 es va marcar un nou màxim històric d'usuaris, amb 1.076 milions de viatges, superant les dades prèvies a la pandèmia.

En l'acumulat del 2023, entre gener i novembre, el conjunt de modes de transport junts superen amb 148 milions de validacions les del mateix període de l'any 2022 i se situen prop del 2,5% per sobre de la demanda de l'any 2019. Per això, la previsió és que el tancament de l'any pugui ser rècord.

NO T'HO PERDIS: Cavalcada de Reis 2023 a Barcelona: novetats, recorregut i horaris 

Llegeix el número de desembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat