Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Oriol Castro, Mateu Casañas i Eduard Xatruch del Disfrutar
Foto: Iván MorenoOriol Castro, Mateu Casañas i Eduard Xatruch del Disfrutar

Disfrutar ja és el novè millor restaurant del món

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

El restaurant Disfrutar de Barcelona, on hi cuinen els tres ex-caps de cuina d’elBulli Oriol Castro, Mateu Casañas i Eduard Xatruch i amb dues Michelin, és el millor novè restaurant del mon segons la guia World’s 50 Best Restaurants, la llista gastronòmica més cobejada del món, amb permís de la Guia Michelin. La llista dels millors restaurants del món està coronada pel francès Mirazur.

Des de Singapur, on s’ha celebrat la cerimònia de revelació de la llista, l’Eduard Xatruch celebra que hagin pujat a dalt de tot del podi només després de quatre anys i mig de vida: "Pensa que vam obrir el 2014, i tot just l’any passat vam entrar a la llista al número 18". Han acudit a l’actualització de la llista sense cap expectativa: "Esperava que el més probable era que tiréssim enrere. Anava sentint els números amb un nus a la gola, i mira, de cop som al novè lloc!", riu.

Poca broma, a la llista hi ha dos restaurants espanyols més: Asador Etxebarri al 3, i Mugaritz al 7, tot i que el primer del món sigui francès. Segons la llista –anglesa– , Espanya deu ser el lloc del món on millor es menja, no? "Home, ja saps que les llistes son capricioses, però des de ben aviat, la revista ja va reconèixer elBulli el 2003 com a millor restaurant del món, després El Celler de Can Roca, i això no és flor d’un dia. I a més a més, que hi hagi tres restaurants espanyols a la llista és molt important per a la indústria gastronòmica del nostre país", valora.

Disfrutar
Foto: Maria Dias

Sovint es diu que la Michelin és l’únic guardó que es prenen seriosament els grans xefs, però per a Xatruch no és així: "La Michelin reflecteix l'excel·lència, i la World’s Best és un termòmetre de les tendències. Totes les classificacions són valides, sempre que hi hagi un criteri. I hi ha molts altres llocs que mereixerien també estar en aquest rànquing, sobretot si tenim en compte la varietat de grans restaurants que hi ha al nostre país en totes les categories", valora.

Aquest reconeixement, a meitat de temporada, no els complicarà l’existència: "No treballem pels premis. Demà tornem a treballar des del lloc nou i farem el mateix i amb el mateix esforç que si fóssim al 29. Però amb la diferència que entrarem per la porta amb més il·lusió, si és possible. Però tot ajuda i és una notícia molt positiva", recapitula Xatruch.


NO T'HO PERDIS: els 50 millors restaurants de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat