Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Diverses places de Barcelona oferiran cinema feminista gratis i a la fresca

El 'Cinema fora de lloc' és una proposta emmarcada en la 30a edició de la Mostra Internacional de Films de Dones que tindrà lloc a diverses places de la ciutat

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Publicitat

La Mostra d’estiu, el cicle de sessions cinematogràfiques de la Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona, surt a les places. Per celebrar la seva 30a edició, del 2 de juny al 14 de juliol, la MIFDB presenta el 'Cinema fora de lloc', una programació integrada per formats, continguts i temàtiques variades, per generar espais de trobada i de reflexió feminista. Les sessions són gratuïtes i es duran a terme en diferents indrets de Barcelona, amb el suport dels districtes de Ciutat Vella, Gràcia i Nou Barris.

1.'Calcinculo'

Plaça de la Virreina. 2 de juny, 21.45 h.

L’últim treball de Chiara Bellosi, amb què es va presentar a la secció Panorma de la darrera edició de la Berlinale, explora els temes de la sororitat i la recerca de la llibertat personal. Bendetta, que té quinze anys, coneix a Amanda, una jove no-binària que dia a dia desafia els rols de gènere. Entre elles neix una amistat que les portarà a un viatge de creixement i apoderament personal.  

2. 'Self-portrait: fairy tale in 47KM'

Plaça de Salvador Seguí. 12 de juny, 21.45 h.

KM 47 és el nom del poble del pare i de l’avi de la cineasta xinesa Mengqi Zhang. És el lloc on torna cada hivern i on ha filmat els seus nou treballs previs. Amb l’autoretrat com centre i títol de les seves produccions cinematogràfiques, Zhang, en aquesta ocasió, realitza un retrat col·lectiu. La directora, que vol construir-se un espai on expressar-se artísticament, convida un grup de noies del poble a imaginar amb ella aquest lloc. Elles pensen, dibuixen i participen activament d’aquesta construcció col·lectiva prenent les càmeres i enregistrant el procés. 

3. Curtmetratges fora de lloc

Plaça de Sant Pere. 30 de juny, 21.45 h.

Compilació de cinc curtmetratges de diverses artistes: 

'Las niñas siempre dicen la verdad'

Virgina García del Pino pren de punt de partida el llibre de poemes 'Las niñas siempre dicen la verdad' per la seva última peça, una proposta que juga amb la construcció d’una ficció distòpica a partir de la poesia i l’estranyesa trobada en les imatges del present.

'Ahorita frames'

Angelika Levi trasllada les històries de les treballadores de l’amiant de la Nova York del 2001 a la Tijuana dels 2019, a través de la frontera, i reconfigura la cartografia política de les relacions de poder.

'The capacity for adequate anger'

Vika Kirchenbauer presenta un vídeo-assaig sobre les classes socials i els sentiments polítics a partir de les seves pròpies vivències. Una reflexió sobre la distància i les discontinuïtats que té com a punt de partida el retorn al lloc on va créixer. 

'Project motherhood'

Lea Hanzelova i Michal Babinec reflexionen en aquesta peça, gravada en 16 mm i narrada en primera persona, sobre les projeccions, els desitjos, les pors i les quotidianitats de la maternitat.

'Transparent, I am'

En aquesta peça experimental, guanyadora del Gran Premi en el darrer Festival Internacional de Curtmetratges d’Oberhausen, la directora japonesa, Yuri Muraoka, ens submergeix en la seva vida i en la seva ment.

4. 'Mujeres en lucha'

Plaça de Sant Pere. 5 de juliol, 21.45 h.

'Mujeres en lucha' és un documental produït per la televisió pública sueca l’any 1976, projectat per primera vegada a l’Estat espanyol el 2018. Vuit dones antifranquistes espanyoles —Carmen Marrón Llaneza, Anita Sirgo Suárez, Esperanza Rodríguez Lara, Dulcinea Bellido Carvajal, Eloísa Rubio García-Rama, Isabel i Montserrat Avilés i Vila, i Maruja Ruiz Martos— relaten les seves experiències de lluita contra la dictadura franquista, la resistència contra els nazis, la lluita comunista i feminista, la lluita sindical i la lluita veïnal.

5. Cortos en femenino 

Pati de la seu del Districte de Nou Barris. 14 de juliol, 21.45 h.

Projecció de la selecció guanyadora de 'Cortos en femenino 2022', la convocatòria anual de curtmetratges dirigits per dones que es llança des de TRAMA– Coordinadora de Muestras y Festivales de cine, vídeo y multimedia realizados por mujeres.

'Oro rojo'

L’obra de Carme Gomila parteix de la denúncia de les dones marroquines que recullen maduixes a Huelva per construir un relat polifònic que apel·la a una dimensió estructural, ajudant-nos a reflexionar sobre la complexitat del conflicte i la seva representació.

'Club silencio'

La peça de la Irene Albanell retrata la química increïble entre l’Alejandra i la seva mare, però la seva relació es complica a causa del nociu contacte de la filla amb les drogues. 

'Escamas'

Escamas, el curtmetratge de Katherina Harder, explica com l’Alicia, de 39 anys, no aconsegueix sentir-se còmoda amb el seu cos des que li van fer una mastectomia a causa d’un càncer. Per casualitat, coneix la seva nova veïna, la Lucía, una dona transsexual, que l’ajuda a redescobrir-se i acceptar-se.

'Sorda'

Núria Muñoz-Ortín i Eva Libertad narren la història de l’Àngela, que és sorda, i en Darío, que és oient. Són parella i tenen sis gallines, quatre gosses, un hort i molts problemes de comunicació. Ara també tindran un fill.

'Xsmall'

El curtmetratge de l’Alba Gutiérrezb nara la història de la Tania, qui s’ha comprat uns pantalons per anar a una festa. Quan se’ls prova, s’adona que no li van bé. Un petit contratemps. Però per a la Tania, posar-se uns altres pantalons no és una opció.

NO T'HO PERDIS: Les millors estrenes de cine del mes de juny

Llegeix el número de juny de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat



Últimes notícies

    Publicitat