Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Dopietta
Foto: DopiettaDopietta

Dopietta: el brunch italià amb bufet lliure que triomfa a Sant Antoni

Aquesta 'salumeria' ofereix producte italià excel·lent i un 'brunch' de bufet lliure a 25 euros el cap de setmana

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

El Grand Tour eren unes vacances que solien fer els joves anglesos amb la butxaca plena, a principis del s. XIX: quan arribaven a la majoria d'edat, feien un viatge per Europa que tenia com a destí culminant Itàlia (on dit sigui de pas, menjaven bé de veritat, enlloc de pastís de ronyons). I per Grand Tour gastro, el que s'han muntat el restaurador britànic Badr Bennis i el cuiner italià Nicola Valle a Dopietta (Passatge de Pere Calders, 4)

Després de petar-ho molt amb Benzina –versió moderna i gurmet d'un restaurant romà– a la porta del costat hi han obert Dopietta, la seva versió d'una salumeria, el que vindria a ser una xarcuteria italiana que pot portar una zona de restauració incorporada. "La primera idea era obrir un Benzina 2 a un altre barri, però vam tenir l'oportnitat d'agafar el local del costat. I esclar, si ets porta amb porta has de pensar un concepte nou", explica Bennis. 

Entre setmana obre de nits, i hi trobareu una oferta de taules d'embotits i formatges italians top, amb una oferta de segons de plat calent italià de vocació popular, però molt, molt ben fets i amb un gir autoral (però sense sortir de les coordinades de la mamma): nyoquis de patates, bolonyesa de sípia, llimona, per exemple, o uns cappelletti farcit de carn, mantega i sàlvia brutals (recordem que fan la pasta ells mateixos).  

Dopietta
Foto: DopiettaDopietta

Ara bé, ho peta de mala manera el seu brunch a la italiana: una mena de fusió entre vermut italià i la cerimònia que arrossega moderns a Sant Antoni com si fossin peix d'ham. I fan bé d'anar-hi: aquí, cada dissabte i diumenge, en dos torns, per 25 euros endrapes un bufet lliure de delicadeses fredes (sense límits!). I de segon, sis platets servits a taula de tradició italiana suculenta. "Volíem fer un vermut italià els diumenges a la nit, però el vespre de diumenge a Barcelona és fluix. I se'ns va acudir: per què no fer un brunch a la italiana?", explica Bennis. 

Cuina italiana i producte bo sense límits a 25 euros, en cap de setmana

Bingo absolut. De primer, 'salumeria' de primera: mortadel·la, porchetta, focacccia de la casa, verdures saltades i encurtides excel·lents (Valle va passar la infància amb la iaia fent conserves, explica) i un bufet amb ous farcits o amanida caprese, per no parlar de tres menes de pans diferents.

De segon, sis mitges racions calentes servides a taula (Sis! a compartir) que són per sucar-hi pa: pasta carbonara (un dels hits de la casa), nyoquis als quatre formatges, un risotto de ceps suau i dens, les clàssiques mandnguilles... I postres més un còctel d'aperitiu, 25 euros. Doncs això: tot un Grand Tour Italià per molt poca pela. "A la nit la qualitat encara és més bona, amb les taules de degustació", explica cofoi Bennis. Per cert, un altre aspecte que val molt la pena és la seva carta de cóctels propis, tots amb vermut.   

Dopietta
Foto: DopiettaDopietta

I el local és meravellós: un antic garatge convertit en restaurant, amb volta catalana i una decoració d'interiorisme seixanter i fotos dedicades a la Mille Miglia, carrera de motos que feien a Brescia quan Marinetti posava cara de velocitat: 'dopietta' vol dir canvi de marxa.  

NO T'HO PERDIS: Els millors brunch de Barcelona 

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat