Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Sartoria Panatieri
Foto: Maria Dias Sartoria Panatieri

Dues pizzeries de Barcelona, entre les 50 millors d’Europa

Al rànquing '50 Top Pizza Europa' hi figuren 5 pizzeries d'Espanya, entre les quals hi ha la Sartoria Panatieri i La Balmesina

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

El famós rànquing '50 Top Pizza Europa' vol demostrar que pots menjar pizza de qualitat arreu del continent, més enllà d’Itàlia. I aquest any, entre les 50 millors pizzes d’Europa s’hi poden trobar dues pizzeries de Barcelona, que ocupen les posicions número 11 i 29. Vols saber de quines pizzeries estem parlant?

La Sartoria Panatieri, dels xefs Rafa Panatieri i Jorge Sastre, té dos locals a Barcelona: un al carrer de l’Encarnació i un altre al carrer Provença. Aquest restaurant que ostenta l’onzena posició del rànquing '50 Top Pizza Europa' és conegut per fer servir els seus propis formatges i embotits en les pizzes que serveixen. A més, la Panatieri del carrer Provença s’ha emportat el Premi Especial 2021 Forn Verd, un guardó que premia la innovació i la sostenibilitat de les pizzeries. Per rebre aquest premi, el jurat evalua els restaurants basant-se en paràmetres com el respecte al medi ambient, la lluita contra els residus, l’energia d’impacte zero i altres polítiques ecologistes de l’establiment. Només hi ha dues pizzeries més a Europa que poden presumir de tenir un “forn verd” i es troben a Dinamarca (pizzeria Bæst) i a Suècia (Lilla Napoli).

En la posició número 29 hi ha La Balmesina que, com el seu nom indica, es troba al carrer de Balmes de Barcelona. La regenten Max Morbi, Alessandro Zangrossi y Mattia Ciserola, que volen fer honor a la tradició italiana sense renunciar a la modernitat. La Balmesina també ha rebut altres premis com el del Concurs Nacional de Pizzes de Madrid Fusión, en la categoria napolitana per la seva ‘pizza Rita’, una proposta de pizza margarita alternativa.

La Balmesina
© Iván MorenoLa Balmesina

Al rànquing '50 Top Pizza' del 2021 no només hi apareixen aquestes dues pizzeries de Barcelona, sinó que s’hi reconeixen en total cinc pizzeries espanyoles. De fet, una d’elles ocupa el tercer lloc de la classificació: és Fratelli Figurato, al carrer Alonso Cano de Madrid. Només la superen la Via Toledo Enopizzeria, a Viena, i la que ocupa el primer lloc del rànquing, pizzeria parisenca anomenada Peppe Pizzeria.

A part de la pizzeria madrilenya que ocupa el tercer lloc, també hi ha dues pizzeries d’Espanya que figuren al rànquing. Ocupa el lloc 38 la pizzeria canària Oro di Napoli, que es troba a Santa Santa Cruz de Tenerife, i el lloc 44 el regenta un altre restaurant madrileny, la pizzeria Roostiq.

Enguany, al rànquing hi figuren 28 països europeus, i la llista l’encapçalen França i Espanya, amb 5 establiments cada un, Alemanya i Anglaterra amb 4 pizzeries per país, 3 per Dinamarca i Rússia i dos per Bèlgica, Finlandia i Suissa. La resta de països esmentats només tenen una pizzeria en la classificació.

El '50 Top Pizza Europa' és la classificació de pizzes més important d’Europa, i per això cada any diversos inspectors col·laboren amb la iniciativa per tastar pizzes en l’anonimat i avaluar-les seguint criteris que tenen a veure amb la satisfacció del client i la qualitat dels serveis que ofereix cada pizzeria. Aquí pots consultar el rànquing sencer.

NO T'HO PERDIS: Les millors pizzes de Barcelona.

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat



Últimes notícies

    Publicitat