Notícies

Dues pizzeries de Barcelona estan entre les 50 millors d'Europa

Mare Lievito i La Balmesina estan en els llocs 28 i 32

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Editor de Menjar i Beure, Time Out Barcelona
Madre Lievito
© Ivan Giménez
Publicitat

Les llistes són totalment subjectives, però no hi ha dubte que Barcelona té algunes de les millors pizzeries d'Europa, amb suficient nivell per mirar cara a cara a qui sigui. I d'això se n'ha adonat també el rànquing italià TOP 50 Pizza. En la seva tercera edició, aquesta llista curada per tres experts (un periodista, un artesà formatger i sommelier i una doctora en Geografia) ha decidit que a Barcelona hi ha dues de les 50 millors pizzeries d'Europa.

Concretament Madre Lievito, al carrer Llacuna, en el lloc número 28 i La Balmesina, al carrer Balmes, en el lloc 32. De la pizzeria del Poblenou destaquen "un servei juvenil i efectiu, i pizzes a l'estil napolità ben fornejades i fermentades", i un interiorisme i ambient que "sembla més tret d'una escena de comèdia de DeFilippo que del Nàpols modern".

De la Balmesina destaquen que "tot se centra en la massa, a força de massa mare i farina ecològica, amb una variació amb farina d'espelta (...) un lloc de pizza gourmet que es presta gran atenció a tots els ingredients".

La Balmesina
La Balmesina© Iván Moreno

No els falta raó. Però per a properes edicions, s'agrairia que aquest llistat especifiqui com treballen. A raó de tres curadors-inspectors, em sembla laboriós repartir-50 pizzeries per tot Europa en un any. Però si esteu a Barcelona, i voleu pizza a Barcelona, ja sabeu que podeu confiar en el llistat que enllacem a sota...


NO T'HO PERDIS: Les millors pizzes de Barcelona!



Últimes notícies

    Publicitat