Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
La Rambla
La Rambla

El 60% de catalans creuen que l'immigració es bona per a l'economia i la cultura, segons el CEO

L'estudi també revela quins són els elements més prioritaris per ser "realment català"

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
i
Time Out Barcelona ACN
Publicitat

Una nova enquesta del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) ha preguntat a la ciutadania catalana respecte als valors i les actituds que poden tenir envers diferents temes. Des de la visió sobre la vida fins a les justificacions morals, els valors humans, els valors econòmics, la immigració, el gènere o el canvi climàtic, entre d’altres, l’estudi ha presentat una selecció dels resultats que han considerat de més interès. De fet, moltes de les preguntes que han plantejat a les mostres són comparables amb altres enquestes que es fan en l'àmbit internacional (World Values Survey) i amb un altre informe que el Centre va fer l’any 2017.

De totes les conclusions, destaquen que la població catalana pensa que la immigració és bona per a l’economia i per a la vida cultural. Per ser més exactes, l’estudi ha presentat que al voltant del 60% dels participants han donat una valoració positiva. De fet, la mitjana s’ha situat en el 6,6 (en una escala del 0 al 10, sent el primer negatiu i l’últim positiu). A més, d’entre tots els enquestats, més de la meitat ha afirmat que els nouvinguts contribueixen a enriquir la vida cultural catalana, amb una mitjana de 6 sobre 10.

A banda, l'estudi també conclou que el 73% de la població enquestada expressa estar molt o bastant orgullosa de ser catalana, mentre que aquest percentatge baixa fins al 46% quan demanen per l’orgull de ser espanyol. I, entremig, en preguntats sobre l’orgull de ser europeu, el percentatge se situa al 65%.

Enquesta sobre valors a Catalunya
CEO

Ser "realment català"

L’enquesta ha volgut donar resposta a quins són els elements que la gent considera més importants per ser "realment català". Ni tenir avantpassats catalans ni haver nascut al territori són gaire o gens rellevants, la majoria de la ciutadania ha expressat que per ser “realment català” cal tenir un sentiment de pertinença, respectar les institucions polítiques i lleis catalanes i parlar la llengua. Pel que fa a la identitat espanyola, el patró és semblant, tret del cas del sentiment de pertinença, que es considera molt més important.

Les persones amb identitats duals (tant catalans com espanyols) tendeixen a donar menys importància a tots els criteris assenyalats. Per contra, tant els que tenen identitats clarament catalanes o espanyoles donen més importància a qüestions com el sentiment de pertinença o la competència lingüística.

NO T'HO PERDIS: Què fer a Barcelona al febrer

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona




Últimes notícies

    Publicitat