Notícies

El 60% de catalans creuen que l'immigració es bona per a l'economia i la cultura, segons el CEO

L'estudi també revela quins són els elements més prioritaris per ser "realment català"

Enora Le Roux
La Rambla
La Rambla
Publicitat

Una nova enquesta del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) ha preguntat a la ciutadania catalana respecte als valors i les actituds que poden tenir envers diferents temes. Des de la visió sobre la vida fins a les justificacions morals, els valors humans, els valors econòmics, la immigració, el gènere o el canvi climàtic, entre d’altres, l’estudi ha presentat una selecció dels resultats que han considerat de més interès. De fet, moltes de les preguntes que han plantejat a les mostres són comparables amb altres enquestes que es fan en l'àmbit internacional (World Values Survey) i amb un altre informe que el Centre va fer l’any 2017.

De totes les conclusions, destaquen que la població catalana pensa que la immigració és bona per a l’economia i per a la vida cultural. Per ser més exactes, l’estudi ha presentat que al voltant del 60% dels participants han donat una valoració positiva. De fet, la mitjana s’ha situat en el 6,6 (en una escala del 0 al 10, sent el primer negatiu i l’últim positiu). A més, d’entre tots els enquestats, més de la meitat ha afirmat que els nouvinguts contribueixen a enriquir la vida cultural catalana, amb una mitjana de 6 sobre 10.

A banda, l'estudi també conclou que el 73% de la població enquestada expressa estar molt o bastant orgullosa de ser catalana, mentre que aquest percentatge baixa fins al 46% quan demanen per l’orgull de ser espanyol. I, entremig, en preguntats sobre l’orgull de ser europeu, el percentatge se situa al 65%.

Enquesta sobre valors a Catalunya
CEO

Ser "realment català"

L’enquesta ha volgut donar resposta a quins són els elements que la gent considera més importants per ser "realment català". Ni tenir avantpassats catalans ni haver nascut al territori són gaire o gens rellevants, la majoria de la ciutadania ha expressat que per ser “realment català” cal tenir un sentiment de pertinença, respectar les institucions polítiques i lleis catalanes i parlar la llengua. Pel que fa a la identitat espanyola, el patró és semblant, tret del cas del sentiment de pertinença, que es considera molt més important.

Les persones amb identitats duals (tant catalans com espanyols) tendeixen a donar menys importància a tots els criteris assenyalats. Per contra, tant els que tenen identitats clarament catalanes o espanyoles donen més importància a qüestions com el sentiment de pertinença o la competència lingüística.

NO T'HO PERDIS: Què fer a Barcelona al febrer

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona




Últimes notícies

    Publicitat