Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Park Güell
Photograph: ShutterstockPark Güell

El Bus 116 (que portava turistes al Parc Güell) ja ha desaparegut de Google Maps

La mesura s’ha aplicat per descongestionar la mobilitat de la zona pròxima al parc

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Publicitat

L’any 2023 Barcelona va rebre 26 milions de turistes i és que, sigui pel clima i la gastronomia, o per l’oferta cultural i d’oci, la ciutat és un imant que atrau tota mena de públic. També és una peça clau en aquest encantament el patrimoni arquitectònic de què disposem. De fet, les atraccions turístiques més concorregudes són el Parc Güell i la Sagrada Família, amb més d’un milió i mig i un milió de visites anuals, respectivament. 

Aquesta gran afluència de gent, si bé posa en evidència la bellesa de Barcelona, afecta els veïns de les zones pròximes als monuments. N’és un exemple el barri de la Salut, on des de fa anys els ciutadans que viuen als peus del Parc Güell denuncien que el gran volum dels turistes els afecta, sobretot pel que fa a la mobilitat. Per pal·liar la situació, la plataforma veïnal de la Salut i Vallcarca va posar en marxa a finals de l’any passat un sistema de recollida de signatures per demanar més freqüència de pas del Bus del Barri, el 116, que fins ara era saturat per viatgers. La iniciativa va aconseguir recaptar prop de 1.600 firmes i les va presentar fa dos mesos a la Comissió d’Urbanisme, que es va comprometre a estudiar i aplicar diverses mesures per millorar la mobilitat als peus de l’atracció turística.

D’entre totes les formulacions plantejades, tant per la plataforma com per la comissió de l’Ajuntament, la que s’ha acabat aplicant ha estat la triada pel consistori: eliminar el Bus Barri 116 –que connecta Gràcia amb l’accés principal al Parc Güell– de les eines que guien els turistes al lloc i esborrar les seves referències a internet com a mètode per arribar-hi. 

Bus Barri Barcelona
Ajuntament de BarcelonaBus Barri Barcelona

En els inicis, la mesura no comptava amb la confiança dels veïns, que creien que era insuficient, però s’ha comprovat que la línia del transport públic està més descongestionada que abans. 

A banda, l’Ajuntament es va comprometre a estudiar moure la parada de taxis de la rambla de Mercedes, situada avall del Parc, i instal·lar algunes pilones perquè només els veïns de la zona puguin accedir en cotxe a l’entorn. 

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona a l'abril

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat