Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El CCCB enceta el 2021 mirant a Mart

La nova programació té l’objectiu de qüestionar la nostra mirada al món i reflexionar sobre els reptes que planteja el futur

Escrit per
Ainhoa Gutierrez
Publicitat

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) ha presentat la seva programació pel 2021, que arrancarà el pròxim 25 de febrer amb l’exposició 'Mart. El mirall vermell'. Un projecte que caracteritza la programació, que farà un recorregut per ensenyar com la ciència ha reflectit al món fins a arribar al dia d’avui. El CCCB també oferirà altres exposicions com 'Ciència fricció. Viure entre espècies companyes'; 'Urban nature' i 'La màscara mai menteix', totes dins d’un marc en el qual els ciutadans haurem de reflexionar i qüestionar la mirada oberta al món, els nostres conflictes i reptes de cara al futur.

El CCCB també s’ha vist afectat per la pandèmia, però ha pogut adaptar-se a les circumstàncies. Durant aquesta etapa, el 75% del públic ha sigut local i ha reafirmat el compromís amb l’entorn. El principal objectiu amb aquest nou programa és pensar en el moment que tots hem viscut i ser conscients de la importància de la dualitat entre el món virtual i presencial. Un món en el qual els continguts digitals han crescut en potència.

'Mart. El mirall vermell'

Aquesta mostra parla del planeta Mart, no tant com un objecte d’observació científica, sinó des de diferents enfocaments i disciplines. Un projecte que parla del viatge, de la guerra, dels desafiaments i el terror com a instruments de poder i d'un planeta que representa una de les bases de l’economia especial. L’exposició estava programada durant el confinament, però es va haver d’ajornar. Començarà el 25 de febrer i es podrà visitar fins a l’11 de juliol.

Mart. El mirall vermell
Foto: CCCB

'Ciència fricció. Viure entre espècies companyes'

L’exposició de 'Ciència fricció' està vinculada amb la nostra identitat. És un projecte que té l’objectiu de proposar-nos un diàleg entre la nostra espècie a partir del treball de Donna Haeaway i Lynn Margulis, dues autores que parlen sobre les cruïlles entre les ciències i les humanitats. L'exposició ens ajudarà a aprendre a pensar com si fóssim una xarxa o fins i tot experimentar com se sentiria una gota d’aigua en el sistema circulatori d’un arbre.

Ciència fricció. Viure entre espècies companyes
Foto: CCCB

'Urban nature'

'Urban nature' és una proposta que ens portarà a preguntar-nos què és una exposició i on comença i acaba una representació teatral, un projecte experimental que convida els visitants a posar-se en la pell de l’altre.

Urban Neutre
Foto: CCCB

'La màscara mai menteix'

Aquesta exposició no parla de la màscara en un sentit antropològic, sinó que s’utilitza per explicar un segle i mig de recorregut on aquest objecte s’ha convertit en un element polític per oprimir, provocar o segregar a una part de la població. Un element que en aquests moments forma part de la nostra cultura popular i que ha començat a formar part de les nostres vides.

'La màscara mai menteix'
Foto: CCCB

NO T'HO PERDIS: Exposicions imprescindibles a Barcelona la tardor-hivern de 2020

Últimes notícies

    Publicitat