Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
'Delante de ti', Hong Sang-soo
Foto: D'A Film Festival'Delante de ti', Hong Sang-soo

El D'A Film Festival porta a Barcelona grans estrenes de cine d'autor

La dotzena edició del festival projectarà 124 pel·lícules a sis sales de la ciutat

Núria Méndez
Escrit per
Núria Méndez
Publicitat

La dotzena edició del D'A Film Festival Barcelona combina el descobriment de talents emergents i obres d'autors consagrats del cinema contemporani, del 28 d'abril al 8 de maig. Sis sales de la ciutat on es projectaran 124 pel·lícules, 47 de les quals són curtmetratges, convertiran Barcelona en la capital del cinema independent. El CCCB (Teatre, Hall i Auditori), els cinemes Renoir Floridablanca, la sala Zumzeig i la Filmoteca de Catalunya seran els espais que acullen el D'A. 

El festival comptarà amb la presència de prop de 40 directors, directores i equips artístics que presentaran les seves pel·lícules. Entre altres, hi seran Charles Tesson, Nadav Lapid, Carla Simón, Alauda Ruiz de Azúa, Yngvild Sve Flikke, Mounia Akl, Nely Reguera i Meritxell Colell.

A més, hi haurà deu estrenes mundials, 24 estrenes espanyoles i 66 de catalanes. La inauguració i la clausura les protagonitzaran dues dones cineastes. Per una banda, Carla Simón obrirà el festival amb la pel·lícula triomfadora de la Berlinale, 'Alcarràs', i l'esdeveniment acabarà amb la gran guanyadora del Festival de Màlaga, 'Cinco lobitos', d'Alauda Ruiz de Azúa.

'Alcarràs', de Carla Simón
Foto: Avalon'Alcarràs', de Carla Simón

Els grans noms del festival

El D'A Film Festival presenta la penúltima pel·lícula de Hong Sang-Soo, 'Delante de ti''Sundown' de Michel Franco i 'Diários de Otsoga' dels portuguesos Miguel Gomes i Maureen Fazendeiro. Durant aquests dies també passaran les ja anunciades guanyadores del premi del jurat de Canes 2021, 'Memoria' d'Apichatpong Weerasethakul, 'Ahed's Knee' de Nadav Lapid, 'The Souvenir I i II' de Joanna Hogg i 'Benediction' de Terence Davies.

El cinema francès també tindrà protagonisme amb pel·lícules com 'Guermantes' de Christophe Honoré, 'La isla de Bergman' de Mia Hansen-Løve, i 'France' de Bruno Dumont, entre d'altres. Una sessió de curtmetratges inèdits completa els grans noms del festival, com el del gran director asiàtic, Tsai Ming-Liang amb el film 'Rizi (Days)'

'Delante de ti', Hong Sang-soo
Foto: D'A Film Festival'Delante de ti', de Hong Sang-soo

El premi Talents

Talents és una de les seccions més emblemàtiques del festival. Està dedicada a autors emergents amb un màxim de dos llargmetratges en la seva filmografia i tindrà tretze pel·lícules procedents de països d'arreu del món com els Estats Units, Espanya, Costa Rica, Noruega i França. Entre elles, es projectarà una de les pel·lícules més aplaudides de la Berlinale, 'A love song' de Max Walker-Silvermant, l'egípcia 'Plumas' d'Omar El Zohairy, 'El gran movimiento' de Kiro Russo i el film premiat a la secció Generation14+ de la Berlinale 2021, 'Ninjababy', de la directora noruega Yngvild Sve Flikke. Aquesta secció concedeix un premi a la millor pel·lícula dotat amb 10.000 euros, i té representació paritària de directors i directores.

'A Love Song'  de Max Walker-Silverman
Foto: D'A Film Festival'A Love Song' de Max Walker-Silverman

'Un impulso colectivo'

El nou cinema espanyol i català es va consolidant cada cop més en els darrers anys. Aquesta secció està dedicada a aquelles pel·lícules i directors de qui sentirem a parlars en els pròxims anys. Són un total de tretze pel·lícules, entre les quals hi ha el nou film de Meritxell Colell, 'Dúo', la nova obra de Carolina Astudillo, 'Canción a una dama en la sombra', el retorn de Nely Reguera amb 'La voluntaria', i la nova pel·lícula d'Adrián Silvestre, 'Mi vacío y yo'

Dins d''Un impulso colectivo' pren importància curtmetratgisme espanyol i català amb un total de 36 curts repartits en set programes temàtics amb obres de David Moragas, Alba Bresolí, Esteve Riambau, Lois Patiño o Laura Rius

'Dúo', de Meritxell Colell
Foto: D'A Film Festival'Dúo', de Meritxell Colell

Emergents a Filmin

El festival no vol deixar enrere la versió online. Ha organitzat una programació paral·lela de films que no es veuran a cap sala del festival, seran estrenes absolutes a Espanya de directors emergents. Només es podran veure a Filmin i competiran per un premi dotat amb 5.000 euros. La pel·lícula nord-americana 'The Sleeping Negro', la neozelandesa 'The Justice of Bunny King' i l'argentina 'Nuestros días más felices' seran alguns noms que es projectaran a la plataforma. 

'The sleeping negro', de Skinner Myers
Foto: D'A Film Festival'The sleeping negro', de Skinner Myers

NO T'HO PERDIS: El TOP 5 de la cartellera de cinema

Llegeix el número d'abril de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat 

 

Últimes notícies

    Publicitat