Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El Govern i l'Ajuntament proposen que Barcelona passi a la fase 1

Dillun que ve seria el dia marcat perquè l'Àrea Metropolitana passés a la fase 1

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

La Generalitat no s'ha fet esperar i tres dies després que el govern de l'Estat aprovés una fase 0,5 per Barcelona i les regions metropolitanes de nord i sud, ja demana per aquesta zona el pas a la fase 1 el proper dilluns 25 de maig. La proposta de Salut també inclou que el Camp de Tarragona, Terres de l'Ebre i l'Alt Pirineu passin a la 2 de la desescalada.

La proposta del govern català, que ja s'ha enviat aquesta tarda al Ministeri de Sanitat, també compta amb l'aval de l'Ajuntament de Barcelona. Segons informa Salut la petició arriba perquè "es manté a la baixa l'evolució dels factors de risc epidemiològic". 

Què podrem fer a la FASE 1?

La fase 1 contempla una relaxació moderada de les restriccions com les reunions familiars (màxim 10 persones), l’obertura de les terrasses dels bars (fins al 50% del seu aforament), desplaçaments en vehicle privat (amb un màxim de 9 persones) i celebracions d'enterraments amb poques persones. 

Pel que fa el sector serveis, ja podran obrir els petits comerços sense necessitat de cita prèvia i es permetrà l'entrada de clients fins al 30 % de la seva capacitat. Els hotels podran reobrir sempre que es prohibeixi prohibint l'accés a zones comunes.

En l'àmbit de la cultura es pot assistir a espectacles d'un màxim de 30 persones en espais tancats o 200 a l'aire lliure. Pel que fa els museus podran obrir amb el 30% del seu aforament i les biblioteques podran reactivar el seu servei de prèstec i devolució de materials.

Podré veure els meus familiars i amics? Sí, sempre que cap d'ells sigui positiu o estigui en fase d'aïllament. Encara no es podran visitar persones grans o de risc.

NO T'HO PERDIS: Barcelona reobrirà les platges i tots els parcs de la ciutat aquesta setmana

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa amb la nova Time In Pocket interactiva.


Time Out Love Local campaign logo

La campanya Love Local de Time Out dona suport als negocis d'oci i cultura de Barcelona. Descobreix com pots ajudar a salvar els llocs que fan de Barcelona una ciutat genial

Últimes notícies

    Publicitat