Notícies

El MACBA obrirà algunes zones restringides (i una terrassa amb vistes panoràmiques) per la Nit dels Museus

El recorregut serà complementari a les visites de les exposicions del Museu i a diverses activitats programades

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Redactora de notícies
MACBA
Vicente Zambrano GonzálezMACBA
Publicitat

Ja en queda poc perquè se celebri l’esperada Nit dels Museus, la cita cultural que permet explorar gratuïtament diferents equipaments artístics des de les set de la tarda fins a la una de la matinada. Un total de 87 espais de vuit municipis de l’àrea metropolitana (Barcelona, Badalona, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Sant Joan Despí i Santa Coloma de Gramenet) obriran el pròxim 18 de maig per donar a conèixer les seves exposicions, tant les temporals com les permanents, i també per oferir tallers, concerts i recitals, entre d’altres. Hi ha tantes propostes per aquesta vetllada especial que nosaltres hem fet una tria de les millors!

En aquest sentit, el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA), s’ha sumat a la celebració de la diada amb una sèrie d’activitats, però també amb un esdeveniment molt especial: 'Macba des del cel'. Una proposta que consisteix en visites comentades en què el públic podrà conèixer espais del Museu que normalment tenen l’accés restringit als visitants. Així doncs, durant la vesprada del 18 de maig, obriran les portes el conjunt arquitectònic del Convent dels Àngels, on s'explicarà la seva història i el seu vincle amb la ciutat, i es podrà pujar a la torre del Centre d’Estudis i Documentació, des d’on es podrà veure Barcelona panoràmicament i s'entendrà com s’estructura la ciutat des de les seves muralles fins a la ideació del pla Cerdà. 

Aquest recorregut serà complementari a la mostra de les exposicions que actualment són presents al Macba: 'Façana Foto Festa Futur Fideus', de Jordi Colomer; 'Daniel Steegmann Mangrané. Una fulla al lloc de l’ull'; 'Visual origen. Film l vídeo l informació', i 'Preludi. Intenció poètica' de la Col·lecció del Museu. També, es duran a terme diverses activitats per tots els públics des del matí fins a la nit. 

Convent dels Àngels

Situat al carrer dels Àngels, 7, aquest edifici va ser concebut com a convent per a les monges del Tercer Ordre de Sant Domènec. La seva arquitectura, tot i haver estat remodelada, reflecteix el traçat gòtic del segle XVI i el seu conjunt és bé cultural d'interès nacional. El Convent està dividit en diverses dependències: una capella, l’Espai Fòrum, la Sala Gòtica, la Terrassa del Convent i l’Auditori. 

Capella Convent dels Àngels
MacbaCapella Convent dels Àngels

Centre d’Estudis i Documentació

Aquest espai situat a la plaça dels Àngels es dedica a promoure la recerca, la difusió del pensament i la construcció de lectures sobre l’art contemporani. El Centre d’Estudis i Documentació (CED) duu a terme aquests treballs a través de l’Arxiu i la Biblioteca, que conserven els fons documentals i bibliogràfics del MACBA, i que estan especialitzats en pràctiques artístiques contemporànies.

NO T'HO PERDIS: El millor de la Nit dels Museus a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat