Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Mercat de Sant Antoni
© Maria DiasMercat de Sant Antoni

El Mercat de Sant Antoni també limita els grups de turistes

Escrit per
Maria Junyent
Publicitat

A mercats com el de La Boqueria i Sant Antoni hi ha més gent que mira que no pas que compra. I fins aquí tot bé, si no fos perquè hi ha gent que mira –locals i turistes, tant fa– que impedeixen que la gent que vol comprar ho faci amb tranquilitat. També n'hi ha que criden massa, grups sencers que saturen els passadissos i fotògrafs més o menys professionals disposats a fer el que calgui per endur-se el record que volen, encara que això impliqui fotografiar algú que està treballant. Des del 2015, la Boqueria restringeix l'entrada dels grups de turistes amb guia els divendres i dissabtes, i el Mercat de Santa Caterina s'hi va sumar fa uns mesos. 

L'interès arquitectònic i històric de La Boqueria fa que la visitin prop de 8 milions de persones –compradors i voyeurs– cada any. En total i segons dades de 2016 de l'Ajuntament, gairebé 67 milions de persones van passar pels mercats de la ciutat. Però, quantes d'aquestes persones hi fan la compra? I d'aquestes, quantes han deixat d'anar-hi perquè no poden comprar amb normalitat?


Per evitar que la cosa vagi a més, l'Ajuntament informa que el Mercat de Sant Antoni restringirà també l’accés a grups de visitants amb guia tots els divendres i dissabtes per tal de preservar el model de mercat que hi ha actualment. Es prohibirà l’accés als grups de més de 15 i s’obligarà a abandonar el recinte a les persones que estiguin pertorbant el normal funcionament de l’equipament, bé sigui en grup o de forma individual. Aquesta darrera disposició es començarà a aplicar també al Mercat de la Boqueria on no es feia fins ara.

Així, des del dia 1 d’abril fins el 30 d’octubre el Mercat de Sant Antoni prohibirà l’entrada durant tot l’horari d’obertura als grups de 15 o més visitants que vagin amb una o més persones que actuïn com a guia. Els grups de menys persones podran entrar, però se’ls farà fora si mostren un comportament que no permet el normal funcionament del mercat com és cridar, saturar passadissos, manipular elements o menjar i beure on no està permés. 

Els informes que s’han fet mostren que tenint en compte l’amplada dels passadissos, una concentració de 15 persones és suficient per impedir el normal flux de gent a l’interior del mercat. A més, s’ha constatat que les experiències dutes a terme en els darrers anys als Mercats de la Boqueria i de Santa Caterina, en aquest mateix sentit, afavoreixen el correcte desenvolupament del mercat.

NO T'HO PERDIS: Els 50 millors restaurants de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat