Notícies

El mercat medieval més conegut de Catalunya celebra una nova edició aquest pont

Hi haurà desenes de parades d’alimentació i artesania, així com un extens programa d’activitats per a totes les edats

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Redactora
mercat medieval de Vic
Foto: Ajuntament de Vic
Publicitat

Catalunya està plena de racons meravellosos per descobrir amb una llarga història darrere, motiu pel qual és habitual que s’impulsin iniciatives per recordar-la i, fins i tot, tornar-la a viure, i dins aquesta llista, els mercats medievals són una de les activitats més populars. Catalunya acull desenes de fires i mercats medievals que viatgen segles enrere i permeten a tothom convertir-se en un habitant més del període que comprèn des del segle V fins al XV. Malgrat que n’hi ha uns quants per escollir, el més esperat de l’any és, sens dubte, el de Vic. 

Aquest pont de divendres, dissabte i diumenge –6, 7 i 8 de desembre– la ciutat es tornarà a transformar en un poblat medieval, amb expositors i activitats repartides pels carrers propers al centre històric. Pel que fa a les parades d’artesania, hi haurà de tot: des d’articles de decoració, joieria i cremes medicinals i complements de roba, fins a embotits, formatge, pastisseria i altres productes gastronòmics. A més de comprar i endur-vos els productes cap a casa, el mercat també tindrà diferents espais on podreu menjar, així com tavernes, on trobareu creps, pernil a la brasa, entrepans, botifarra i pastisseria artesanal, entre d’altres, per gaudir d’un bon àpat com si fóssiu autèntics habitants del Vic medieval. 

mercat medieval de Vic
Foto: Ajuntament de Vic

El mercat medieval, també per als més petits

Si hi aneu amb canalla, no us preocupeu, perquè estaran ben entretinguts amb les desenes d’actuacions infantils, balls, recreacions d’oficis i espectacles de carrer que inclou el programa d’enguany. Entre les iniciatives destacades hi ha el campament medieval, on els més petits aprendran a vestir-se com autèntics cavallers i podran veure mostres d’esgrima; el carro de contes, on podran escoltar un piló d’històries medievals, i un espai de jocs temàtics amb cavallets i titelles gegants, entre d’altres. A més, també hi haurà diferents tallers infantils al llarg del cap de setmana, com el pintacares, i les ja emblemàtiques passejades amb ponis, rucs i someres. Aquesta última activitat es durà a terme al parc Jaume Balmes i a les Adoberies des de les 10 h fins a les 20 h els tres dies. Si voleu consultar el programa sencer, ho podeu fer a través de la pàgina web de la fira. 

Com arribar-hi?

Si no teniu més remei que anar-hi amb cotxe, ho podeu fer per la C-17, que és l’autovia Barcelona-Ripoll; per la C-25, que és l’Eix Transversal Girona-Lleida, agafant l’enllaç amb l’autopista A-7 direcció França i la C-37 Eix Vic-Olot. Això sí, heu de tenir en compte que durant el cap de setmana del mercat hi haurà diferents restriccions de mobilitat si hi aneu amb un vehicle privat, com la prohibició de circulació des de les 9 h fins a les 21 h pel centre històric. Si us preocupa trobar aparcament, no patiu perquè Vic té fins a 5.500 places d’aparcament gratis i de pagament, i per la celebració de la fira l’Ajuntament ha anunciat que habilitarà un espai per aparcar a la zona de la Font Gran. 

Si hi aneu en transport públic, l’opció més ràpida és agafar la línia R3 de Rodalies en direcció Vic. Dins el marc de la celebració del mercat, Renfe ha anunciat que augmentaran les places en els serveis de la línia Barcelona-Vic amb trens de doble composició en hora punta i una freqüència de trens regulars més seguida durant els tres dies de la fira.

NO T'HO PERDIS: Els millors restaurants, bars i cafès de Vic

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Hivern
    Últimes notícies
      Publicitat