Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Helado de Voll Damm
Foto: Time Out Barcelona Helado de Voll Damm

El millor gelader d'Espanya ha creat el gelat de Voll Damm per al Time to Eat Fest

Albert Roca de Sant Croi ha ideat un gelat de cervesa amb préssec, mantega i avellana de Reus

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Al Time To Eat Fest 2023 s'hi podran provar creacions gastronòmiques genials i exclusives, però poques com aquesta: Albert Roca de Sant Croi, mestre de pastissers i gelaters –seu és el títol de Campió d'Espanya d'Heladería del 2022– ens ha preparat. … un gelat de cervesa Voll Damm!

"Bec poc, només em prenc dues cerveses a la setmana, però Voll Damm és LA cervesa, la meva favorita, i volia rendir-li un homenatge, anar amb tot al festival, que té un cartellàs", explica Roca, que deixa ben clar que ho fa per devoció a la marca i no per 'product-placement'. Cervesa cremosa? "Tècnicament, és un sorbet, perquè només un boig barrejaria la cervesa amb llet", riu. "Però té una textura cremosa a còpia d'afegir proteïna vegetal i fibres naturals".

Albert Roca en su obrador
Foto: Time Out BarcelonaAlbert Roca en su obrador

Per dissenyar-ho, ha buscat les notes de tast cerveseres de la Voll i les ha convertit en contrapunts de l'amargor i el cos de la cervesa: un gelat de birra cremosa acompanyat de gelat d'avellana de Reus, préssec i un caramel salat fet de mantega del Pirineu català! La base és una xapa d'estrella de xocolata.

Per mi, el gelat és la màxima expressió de llibertat creativa.


Roca, mestre de la xocolata i la brioixeria –guanyador dues vegades del premi al millor croissant d'Espanya– es pren l'ofici de gelater molt seriosament. "Per mi, el gelat és la màxima expressió de llibertat creativa i de contacte amb el producte de la terra", revela el pastisser, "i a nivell conceptual és el més allunyat de la pastisseria tradicional que existeix. Si fas gelat artesà bo, estàs parlant de terra i sabor. Vas a buscar fruita madura de temporada, la peles a mà, la transformes en suc... Amb la pastisseria no he tingut mai aquest contacte directe amb la terra, però amb la gelateria, sí". Doncs ja sabeu, l'emoció del primer glop d'una cervesa ben tirada ara té la seva analogia en gelat.

NO T'HO PERDIS: Tots els xefs del Time To Eat 

Llegeix el número d'abril de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat