Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El millor panettone artesà de l'Estat es fa a Catalunya

La pastisseria Xocosave de Riudoms, a Tarragona, ha guanyat la cinquena edició de el concurs

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Adan Sáez Ventura, de la pastisseria Xocosave de Riudoms, a Tarragona, ha guanyat la cinquena edició del Concurs del Millor Panettone Artesà de l'Estat, organitzat pel Gremi de Pastisseria de Barcelona. Sáez (Riudoms 1985) és la tercera generació d'una família pastissera, i amb estudis a l'Escola Joviat de Manresa, i ha treballat en clàssics com Foix de Sarrià, Bubó, la Pastisseria Lis o Ochiai (guanyadora del concurs en el 2018).

Un jurat integrat per reconeguts professionals, entre ells Oriol Balaguer i Tonatiuh Cortés (Cloudstreet), guanyador de l'edició 2019, ha atorgat aquest premi a Xocosave segons estrictes criteris de gust, olor, aparença i forma, tenint també en compte l'enfornat i aspecte del glacejat, l'estructura de la molla i el desglossament de la fruita.

I el concurs ha estat molt disputat: hi han participat pastissers de diversos punts de Catalunya, Madrid, Vitòria, Pontevedra, Cadis, Múrcia i Alacant, entre d'altres, i cada un ha presentat dos panettones clàssics de fruites (llimona o cedre, taronja i panses), d'elaboració pròpia, amb corona de glacejat de sucre i artesans, elaborats només amb farina, mantega, rovells, fruites i massa mare. En aquest context tradicional i sense distraccions del que és essencial, el de Xocosave ha destacat pel seu sabor.

Ja en la seva cinquena edició, el concurs del Millor Panettone Artesà de l'Estat té com a objectiu promocionar una especialitat dolça associada a Nadal i que viu un boom espectacular al nostre país. Segons el Gremi de Pastisseria de Barcelona, ​​el consum de panettone a Espanya s'ha multiplicat per 10 en els últims cinc anys, convertint-se en una autèntica revolució. Quan un producte té versió industrial en els supermercats i artesana als obradors, és que ha vingut per quedar-se.

NO T'HO PERDIS: Els millors croissants de Barcelona

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat