Notícies

El millor poble del món està a Catalunya (i molt a prop de Barcelona)

Escollit pel seu paisatge i el ric patrimoni medieval, i a només una hora i mitja en cotxe des de Barcelona

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Editor
Rupit
Foto: Shutterstock
Publicitat

Escampats per Catalunya hi ha una gran quantitat de pobles ben macos, poblacions que amaguen una bellesa basada en el seu patrimoni cultural i fins i tot paisatgístic. A nosaltres no ens sorprèn que l'Organització Mundial del Turisme (OMT) hagi escollit en la seva llista dels millors pobles del món un d'aquests tresors.

En concret, la posició més alta, el número u com a població més maca de l'any, ha anat a parar a Rupit, un dels pobles més bonics entre els que se situen a prop de Barcelona, en concret en la comarca d'Osona. L'organització ha destacat el seu paisatge muntanyós, els seus edificis que conserven una rica estructura medieval i la conservació de detalls com l'acabat dels seus carrers empedrats, entre molts altres aspectes.

Rupit
Foto: Shutterstock


Entre els seus edificis emblemàtics, l'OMT destaca l'Església de Sant Miquel, el seu castell del segle XI, i els ponts de Can Badaire i el Pont Penjat, un dels més intagramejables de tot l'entorn urbà d'aquesta població que es troba a només una hora i mitja en trajecte en cotxe des de Barcelona.

Rupit
Foto: Shutterstock

Sostenible i responsable

Per triar el poble més bonic del món, l'OMT es basa en criteris com la bellesa de l'entramat urbà, el seu patrimoni i també altres factors com la seva història, el respecte per l'entorn natural i pels recursos naturals que el sustenten, una clara referència pel creixement sostenible i pel turisme responsable que Rupit conrea.

Rupit
Foto: Shutterstock


Rupit i Pruit formen un nucli poblacional prop de Vic. La primera compta amb només amb 237 habitants, un cens reduït que ha permès conservar intactes el patrimoni i els aires de vella població medieval.

Altres ciutats d'Espanya en el llistat són les poblacions d'Alquézar, a la província d'Osca, i Guadalupe, a Càceres.

Rupit
Foto: Shutterstock

NO T'HO PERDIS: Els 50 llocs a Catalunya que has de conèixer

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat