Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Dillos
Foto: DillosDillos

El nou bar d'entrepans d'autor a l'Eixample que ha d'entrar a la teva vida

Ofereixen entrepans gurmet cuinats a foc lent i a preus molt raonables

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

No són bons temps per a l'escena de l'entrepà creatiu a Barcelona. Haver-n'hi, n'hi ha, però molt per darrere de les omnipotents hamburgueses. I recentment, els que preferim aferrar-nos a un bon entrepà hem patit un cop: el clàssic Sants Es Crema va anunciar el seu tancament per al nou de març vinent, i l'exquisit Walló de Lollo Vuoturni liquidarà el negoci en aquestes mateixes dates.

Però quan es tanca una porta s'obre una finestra: a escassos metres de Walló, en una cantonada del carrer Casanova, acaba d'obrir Dillos, un bar d'entrepans d'autor que ens donarà moltes alegries. La infraestructura és mínima, però suficient: rere l'aparador de vidre, una barra amb quatre tamborets i un taulell després del qual preparen i despatxen els entrepans: la majoria de la clientela compra els entrepans per emportar.

Marien i Hanibal a Dillos: un food-truck cantoner aparcat
Foto: Ricard MartínMarien i Hanibal a Dillos: un food-truck cantoner aparcat

Dillos és l'invent d'una parella de veneçolans, la Marien i l'Haníbal, que després de deu anys treballant en food-trucks a Argentina, van decidir fer el salt a Barcelona. "Com veuràs, hi ha una línia molt fina entre el fet artesanal, l'industrial i allò cutre", riu Haníbal, rere de la barra d'un local que han fet amb les seves mans: sembla un 'food-truck' incrustat en una cantonada de l'Eixample, amb xapa de contenidor portuari barrejada amb fusta i rajoles.

Dillos, sandwich cubà!
Foto: DillosDillos, sandwich cubà!

"Aquest és el concepte", explica la Marien, "oferir el mateix que fèiem al 'food-truck', però sense rodes, i volíem un punt de calidesa", explica. La mateixa calidesa casolana que trobareu en entrepans de foc lent entre pans –de Baluard i Cloudstreet Bakery– amb receptes que remeten a l'Amèrica Llatina, “però sense casar-se amb cap cuina concreta”.

L'estrella de la casa és el Brisket Dillo, falda de vedella cuinada a baixa temperatura durant 36 hores, amb formatge emmental, canonges, ceba morada i maionesa 'huancaína': una mossegada de plaer plena de matisos que es fon a la boca; menys el pa, tot ho elaboren ells des de zero, passant per quètxups de diversos sabors i fins i tot el iogurt amb coriandre i el kimchi de l'altra estrella de la casa, el Pork Dillo: porc estil asiàtic rostit 24 hores i esfilagarsat (no diré 'pulled pork' una vegada més. Merda, ja ho he dit). La brioixeria dels esmorzars també és de producció pròpia, per cert.

En un món, el de l'entrepà gurmet i l'hamburguesa, on s'estan cometent abusos, és molt d'agrair que els preus es moguin entre els 10 i els 12 euros. I hi ha la possibilitat de demanar l'entrepà (molt generós) en mida mitjana (que no petita) per vuit. Aquest és un lloc per agafar l'entrepà i no pas arrencar a córrer, sinó caminar mandrosament i assaborir-lo lent (també hi ha quatre tamborets amb vistes al carrer Casanova).

L'altar en honor a Lemmy a Dillos
Foto: Ricard MartínL'altar en honor a Lemmy a Dillos

A l'Haníbal i Marien els encanta el rock and roll. En un cantó damunt de la barra, un altar erigit en memòria de Sant Lemmy Kilmister de Motorhead, entre cerveses i tancs, ens recorda que hem nascut per perdre, però vivim per guanyar.

NO T'HO PERDIS: Els millors entrepans de Barcelona

T'interessa la gastronomia? Inscriu-te a la newsletter mensual d'en Ricard Martín i rebràs contingut exclusiu sobre els millors restaurants i bars de Barcelona 

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat