Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Sants Es Crema
Foto: Maria Dias Sants Es Crema

Tanca Sants es Crema, un dels grans restaurants d'entrepans de Barcelona

La pujada de preus ha sigut el llast d'un projecte d'esperit popular i preus de barri: hi podeu anar fins el 9 de març!

Enora Le Roux
Ricard Martín
Escrit per
Enora Le Roux
Col·laborador
Ricard Martín
Publicitat

Hi ha moments en què cal parar-se a escoltar el que el cos demana. Fer un balanç dels dies, setmanes i mesos, i prendre decisions. Els propietaris del restaurant Sants es Crema, en Jordi Bernús i l’Alberto Garcia, ho saben bé: perquè parant i escoltant-se han decidit tancar el seu local. El desgast físic i anímic al qual han arribat després de 6 anys des de l’obertura els ha portat a prendre aquesta decisió, que es farà efectiva el pròxim 9 de març. "Arriba un moment en què has de dir: 'fins aquí hem arribat'", ens explica Garcia, qui a banda de ser bodeguer també és advocat laborista. Després d'anys d'aprenentatge i amor per la feina, els socis han perdut la motivació per seguir endavant.

Sant Es Crema
© Maria DiasSants Es Crema

Les portes del Sants es crema van obrir l’any 2017 amb un projecte culinari de degustació i alta cuina de brasa. Però, quan tot just el negoci arrencava amb força, la pandèmia va irrompre al panorama. Els dos socis van haver de reinventar-se, per això van canviar la idea principal per convertir-se en un restaurant d'entrepans a la brasa. O més aviat, entrepans d'autor amb un toc de brasa. El canvi els va funcionar i estaven contents. Però, de nou, un gir dels esdeveniments els ha fustigat: la pujada de preus. 

No és cap secret que el cost de vida ha augmentat. Cada vegada veiem més locals abaixar les persianes. I si bé el tancament d’aquest restaurant no rau exclusivament en aquest fet, "la pujada de preus en escorça el marge de benefici", ens diu Garcia, qui afegeix que "per obtenir el mateix que abans, has de treballar gairebé el doble"

Han descartat apujar els preus, perquè no ho troben just pels clients. O pot ser per un tema emocional: perquè la clientela no els ha fallat mai, tal com assegura Garcia Moyano. Sigui com sigui, ho han resolt amb humilitat. (Altres restauradors haurien optat en encarir preus)."En Jordi ha lluitat com ningú", assegura el seu soci en aquesta aventura gastronòmica d'aires punk que ha esdevingut un dels restaurants més populars i estimats de Sants.   

Per obtenir el mateix que abans, has de treballar gairebé el doble i apujar preus no era just pels clients

Després del tancament, Bernús i Garcia descansaran. Però els queden anys al davant, i n'estan segurs que seguiran treballant en allò que més els ompli, tot i que no tinguin cap projecte concret. 

NO T'HO PERDIS: Els 17 millors entrepans de Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat