Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Los cines Texas reabrirán este otoño
Foto: Clara Ruiz

El nou Espai Texas organitza una jornada de portes obertes per a la ciutadania

Els veïns i veïnes podran visitar les noves instal·lacions: dues sales de cinema, un nou teatre i un bar

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Després d'ajornar la seva inauguració per un contratemps en les obres de restauració, l'Espai Texas presentarà les seves noves instal·lacions a la ciutadania. El nou espai, que va obrir el 27 d'octubre, organitzarà una jornada de portes obertes perquè els veïns i veïnes de Gràcia i de Barcelona puguin conèixer el nou equipament cultural, que inclou un bar, dues sales de cinema amb capacitat per a 200 persones, i un nou teatre. L'Espai Texas estarà obert al públic el diumenge 12 de novembre des de les 10 fins a les 14 hores i comptarà amb la presència dels impulsors del projecte. 

Cinemes Texas
Cinemes TexasCinemes Texas

La inauguració institucional

Quatre dies més tard, el 16 de novembre, tindrà lloc la inauguració institucional del nou espai a partir de les 19 hores. Durant l'acte es projectarà el curtmetratge 'Estranya forma de vida', de Pedro Almodóvar. La projecció del film, protagonitzat per Ethan Hawke i Pedro Pascal, es farà en versió original subtitulada en català, cosa que compleix l'objectiu del nou espai de continuar apostant per la programació en català.

Pel que fa al teatre, el mateix dia es podrà veure 'Austràlia', una obra d'Israel Solà que reflexiona sobre els vincles familiars a partir de la història de tres germanes protagonitzada per Ester Cort, Meritxell Huertas i Carme Poll. Quan acabi, tothom estarà convidat a un brindis al nou bar de l'Espai Texas.

Un epicentre cultural a Gràcia

L'Espai Texas té més d'un segle d'història a Barcelona i es va convertir en un dels epicentres culturals principals de Gràcia. Des de la seva obertura l'any 1912, el cinema es va veure sotmès a diversos canvis de nom i va patir les conseqüències de la Guerra Civil i la crisi del cinema, entre d'altres, fins que va haver de tancar el 2013. Un any més tard, però, el cineasta Ventura Pons el va reobrir amb el seu nom actual amb l'objectiu d'exhibir pel·lícules de reestrena només en català.

Malgrat el seu èxit, l'espai va tancar el 2020 i, tres anys després, reobre gràcies a dotze professionals que volen tornar a convertir l'emblemàtic cinema en un espai singular per l'oci i la cultura en català i a preus populars.

NO T'HO PERDIS: El Molino obrirà de nou amb un canvi radical

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Tardor

    Últimes notícies

      Publicitat